Undra om jag inte är världens bästa morsa?!

Ni får skylla på mina föräldrar, men min fantastiska självkänsla är inte att leka med. Bättre blev det ju inte av att jag gifte mig med min jämlike. Det jag tänkte skriva om är dock inte min goda självkänsla, utan mer att fler föräldrar där ute borde jobba på den.

Jag blir liksom så trött på föräldrar som konstant uttrycker sitt otroligt dåliga samvete, (därav den enormt provocerande rubriken).

Men helt SERIÖST. Vad har du dåligt samvete för? På riktigt alltså.

Börja med att skriva en lista. Vad är det som gör att du har dåligt samvete eller känner dig som en dålig förälder? (Du skriver din lista innan vi går vidare… lalalaa… jag väntar in).

Kolla nu på din lista. Vilka grejer är helt legitima att du har dåligt samvete över? Och sedan börjar ni i hushållet fundera på en lösning på just det problemet. Det behöver inte vara svårare än så.

Och sedan måste du kanske ändra bilden av en morsa.

Glada barn jämt? Eh, ursäkta? Men var vi alltid glada som små?

Rena barn? Ja, det må hända men inte jämt. Leka loss med barnen? Jag själv har inget minne av att mamma och pappa aktivt lekte med mig, sånt har jag heller aldrig gjort. Däremot är jag världsbäst på att starta lekar och ja, nu för tiden startar jag väl mer upp barnens shownummer.

Mätta barn? Tja, nån gång framåt kvällen kan vara bra men vem säger att det är fel att vara lite hungrig?

Barn som får allt de pekar på? Nä sluta, nu blir jag arg.

Älskade barn? Ja. Alltid, no matter what skit de hittar på. Alltid älskade.

Hur gör du för att tänka, känna och uppleva känslan av att vara en bra föräldrar? Dela nu med er här så att vi kan peppa varandra!

2 kommentarer

  1. Spot on som vanligt med dina inlägg! Jag är också en uppstartare, sen smiter jag hellre iväg och viker tvätt eller nåt hehe.
    Mätt innan läggdags har blivit viktigt i vår familj, annars blir det väldans svårt att somna. Och ALLTID älskade oavsett bus och dumheter. Vi har infört ”somna aldrig osams” för samtliga familjemedlemmar och ibland tar det lite extra tid men så värt det. Försöker tänka att jag duger som morsa men det är inte alltid enkelt.

    1. Nej det är inte alltid lätt och självklart kommer och det och går tänker jag 🙂 Men ja, sätta igång lek för att sedan smyga iväg och vika tvätt – classic för mig med 😀

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *