Tillfreds

Nu har jag kommit hem från årets klassresa! Extratrött och extrakär i hemmet, familjen, mannen och barnen. Det bästa med en lång resa är ändå att komma hem!

Men det är verkligen en ynnest att få komma iväg som jag gör. Varje år besöker vi några missionärer som jobbar och sliter för en förvandlad värld. Åh, vad de gör intryck på mig! Så som de offrat bekvämlighet, närhet till släkt och familj och satt sig i så många obekväma situationer – för den här världens skull.

I år fick vi även besöka ett kloster i Barcelona som tillhörde samma kyrka som Moder Teresa. Där fick vi möta systrar som sex dagar i veckan serverar hemlösa mat i en stor kyrksal. Vi fick vara med och hjälpa till och de hade ett så fantastiskt väloljat system. Varje dag kom olika volontärer och hjälpte till och man bara pang och tjoff fick olika uppgifter och hittade sin plats.

Och så bam bam bam – in och ut – två olika sittningar med totalt över 300 personer kom och åt. Det är så massivt – att servera mat till så många. Det är hårt jobb liksom, rent fysiskt – bara att diska allt.

Och så går de här systrarna omkring. Leendes, varma och mjuka – och bara leder och styr upp alltihop. Sex dagar i veckan!! Och jag kan inte tänka mig några människor som är mer tillfreds med livet än de verkade.

ja, wow. Det gjorde intryck. Att leva för andra – där finns en stor hemlighet!

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *