Om inte jag, vem?

Kommer ni ihåg att vi hade ett tema på det här för något år sedan? Vi skrev om våra olika liv där vi på olika sätt lever för Jesus.

Och jag vill prata om det igen. För jag känner sådan nöd! Om inte jag, vem ska då? Och om och om igen behöver jag påminnas om detta. Att det här är vad livet faktiskt, på riktigt handlar om. Det handlar inte om pengar, makt eller hur många fina resor vi gjort (som vi tack och lov börjar kunna lägga åt sidan nu a.k.a klimatkrisen). Det handlar inte om vem som har mest vänner eller likes eller vem som uttrycker sig bäst.

Det handlar om hur och vad vi vågar lägga åt vår Herre och vad vi kan göra med det han ger oss. Vad han utmanar oss i att göra.

Och personligen tampas jag med det här, ofta. Jag vill så gärna att alla NI ANDRA liksom ska göra det. Måste alltid jag? Ja, faktiskt är det ju. För jag har valt ett liv med Jesus. Ett obekvämt liv. Ett liv där tuffa grejer händer och ett liv som inte alls följer världens alla normer. 

Och det bästa är att få höra att vi är fler. Ni är också med! Vi är många som sätter världsliga saker åt sidan, som offrar bekvämligheter och som vågar fråga Gud vad han vill att jag gör härnäst. 

Tack för att ni finns! Och låt oss fortsätta, tillsammans. Och vill ni uppmuntra mig (på min födelsedag idag!) så skriv gärna en kommentar. Berätta vad ni gör för den här världen och hur ni själva kanske kämpar med detta. Jag önskar så att få höra från er som är i samma sits som jag. 

Kram, och tack till er läsare som troget följer med och uppmuntrar oss. Ni är bäst!
/Filippa

4 kommentarer

  1. Så viktigt, tror jag, att vi uppmuntrar och inspirerar varandra! Som småbarnsmamma tänker jag dels att jag har en superviktig uppgift att visa för mina barn vem Gud är. Men det är svårt att få orken och tiden att räcka till för världen där ute, tycker jag. Ber iaf ofta för min kommun, och för Sverige. Och försöker vara lyhörd för vad Gud vill, tex när jag träffar människor.

    1. Ja det måste ju ligga på den nivån man klarar av för tillfället! Att vara en förebild i det lilla är ju ändå så värt i det stora 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *