Att komma ihåg vart jag kommer ifrån

Det är torsdag och jag jobbar som vanligt kväll. Dagen avslutas med en nattvardssamling som jag leder. Ikväll kommer jag att läsa några citat ur de ansökningar våra bibelskoleelever skrev för ett år sedan. Om varför de ville komma hit. Om varför de kände att de skulle gå bibelskola.

Det har påmint mig om varför jag är här. Vilka händelser och val har lett fram till att jag är här? 

Vardagen är som vardagen är. Den blir alltid ett mischmasch av små och stora saker att rodda med och tänka på och pussla ihop. Hur livet än är så tror jag det är så. Vardagen är fylld av grejer liksom. Och när man titta för länge på alla de där grejerna så är det lätt att glömma varför man gör det man gör.

Jag tror att det är viktigt att med jämna mellanrum stanna upp och fundera över varför man gör det man gör. Vad ledde mig hit. Ofta hittar man ledtrådar i de där sakerna som hjälper en att höja blicken. Att bli fylld av tacksamhet och förundran.

Också i en relation är det så. När det är väldigt mycket vardag i den kan det hjälpa att tänka på varför man valde varandra från första början. Det blir så mycket roligare när jag tänker på vad var det nu som gjorde att jag blev kär i Christian? än om jag tänker på varför har han inte tömt diskmaskinen idag?

Och arbetet blir så mycket roligare när jag tänker på varför jag valde det. Vad jag vill leva för. Vad jag tror på. Än på alla fix och trix som behöver lösas.

ja, det var några torsdagstankar från mig.

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *