Kläder är mer än bara kläder

Jag berättade för er att jag skulle anta en klädutmaning, här i början på januari. Ja, den sket sig. Men den sket sig inte förrän v 8 faktiskt, vilket när jag tänker efter ändå var åtta veckor utan shopping eller ens fönstershopping. 

Jag har ju gjort sådant här förr om åren. Då jag haft köpstopp eller 2011 när jag hade ett halvår där jag bara fick shoppa second hand. Det som oftast händer efter ett förbud, när man sedan får lov igen, är ju att man go bananas. Och i ett par veckor när förbudet upphört är det lätt att bara köra på järnet. Ja, det kan jag lätt erkänna, det har jag gjort. Shoppat loss som bara den (på second hand dock, som alltid, men ÄNDÅ). 

Men sedan kommer det. Eftersmaken av ett uppehåll eller förbud, när man inser hur bra det var för en. Vilka bra konsekvenser det fick för ens hjärna, hälsa och välbefinnande (ja jag tycker nog ändå det). Och då börjar i alla fall jag så smått gå tillbaka till det värdefulla i förbudet. Vad gjorde jag istället för att shoppa nytt? Jo, jag letade som en tok i min garderob. Jag lånade kläder, jag hittade på nya kombinationer. 

Och det är ju egentligen balansen av det som jag vill åt. Och då kan ett förbud krävas för att få sig själv att fatta hur viktigt det faktiskt är att jag inte shoppar hela tiden, t.ex. 

De senaste dagarna har jag pinterestat som en galning och provat mina kläder mer där hemma. Jag vill inte tröttna och springa och köpa nytt (second hand) hela tiden, det är så viktigt för mig att kreativiteten fortfarande ÄR mina kläder. För det är det enda stället jag får rejält utlopp för min kreativitet. Då är det viktigt för mig att den är sund. Och bra. Och kanske hjälpsam också. 

Har ni upplevt samma någon gång? Förbud och sedan glädjen i att få gå loss men sedan ändå upplevt att förbudet var bra? 

Dela gärna! Jag tycker det är så roligt och spännande att höra era tankar.

/Filippa

4 kommentarer

  1. Hej! Jag brukar ta bort något under fastan. Några gånger har jag haft radiofasta. Ovant men skönt med tystnaden (lyssnar mest i bilen) och härligt att slå på igen till påsk, samtidigt som jag kände att ”förbudet” var bra.

    I år tänkte jag ha godisfasta, men så blev det inte…

    1. Ja det är roligt när grejerna får komma tillbaka igen 🙂
      Nej ibland blir det inte riktigt av ju 🙂

  2. Som föräldraledig med en liten bebis har jag inte kommit mig till så många affärer sista tiden. Det krävs mycket planering att ta sig iväg och då får man automatiskt en extra funderare om det är värt det. Kanske är det bättre att sova själv när bebisen sover än att gå på stan?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *