kliv in!

Vi är mitt uppe i årets ”relationsvecka” på bibelskolan. En vecka då vi vrider och vänder på det här med relationer. SÅ viktigt att prata om.

Det är så outsägligt svårt att ha vuxit upp i ”världen” på det här området. Att ha blivit präglad av tvåtusentalets Sverige. Att börja tänka att Gud har en annan väg för oss när det kommer till kärlek och sexualitet är att trampa ut på okänd mark. 

För de allra flesta har diskrepansen mellan den verklighet man levt i och det som undervisats i kyrkan varit så oerhört stor. Så stor att man slutat lyssna, eller känt sig fördömd eller bara orka bry sig de fattar ju ingenting?

I tisdags var klassen hemma hos oss. Och fick ställa frågor nedskrivna på lappar om sex och relationer. Det är viktigt med sådana platser. Att vädra ur skammen. Att få lov att vrida och vända och inte bara mötas med enkla sanningar och raka svar. Att få grubbla tillsammans.

Och jag vill peppa dig. Även du som inte är bibelskollärare (hur många är det liksom?) – att öppna upp för samtalet. Tonåringar bara längtar efter en vuxen att prata med,  bli lyssnad på av. Våga ta klivet in i deras liv. Och börja du prata om mens, porr, kåthet, olust, rädsla. Allt det där. För om inte du, vem? Lägg det inte på er 22årige ungdomsledare. Våga kliv in.

3 kommentarer

  1. Heja och bra!
    Försöker utmana mig i att kliva in och en sak jag har märkt är att frågor och funderingar kommer i tidigare ålder än man (jag) tror.
    Tror det är bra att fortsätta prata om sånt sen också, genom livet liksom.

  2. Ja, så bra!
    Och tror också att det här samtalet behöva i alla åldrar och oavsett relationsstatus, med olika fokus och djup. Så svårt dock, att bryta tabuet. Har ni tips på ”hur man börjar”, när man inte är bibelskolelärare eller ungdomsledare, utan bara någon vuxen, eller vän, i närheten?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *