Med huset fullt av liv. Igen.

Vissa drömmar och längtor får ibland stå på vänt.

En av våra drömmar när vi gifte oss var att kunna ha rum, både i hem och hjärta, för många barn och ungdomar. Egna eller andras spelade nog egentligen inte så stor roll. Vi vill öppna upp vårt hem för dom som kom i vår väg. Därför har alla ”mina” ungdomar och våra ungdomsgrupper fått komma hem till oss; både under dom år som jag varit ungdomsledare i Lötenkyrkan och när jag var präst på Vikbolandet då har det varit självklart. När jag fyllde 33 bjöd jag hem ungdomsgruppen och lekte lekar och sjöng lovsång. Det var liksom det bästa sättet jag kunde tänka mig att fira min födelsedag på.

Livet blir som bekant sällan som en tänkt sig. Sorgen, smärtan, sjukdomen eller tröttheten kan ibland sätta stopp för den dröm som du bär på. Så blev det för oss.

Nu har vi knappt aldrig gäster. Om vi har gäster så behöver det planeras in så jag vet att det finns tid att samla energi innan och tid att vila efteråt. Ett tag gick det inte alls. Så att gå från aldrig till ibland är ju en seger i sig. Även om jag avskyr att inte kunna vara social och spontan som jag en gång var så måste jag ändå fokusera på att det ändå, trots allt, går framåt.

I torsdags kväll var våra konfirmander hemma hos oss i två timmar. Varav en timma utomhus för att jag skulle orka med ljud och intryck. Men i alla fall, 17 ungdomar som fikar och har andakt i vårt vardagsrum (!) det var så stort och mäktigt att mitt hjärta nästan svämmade över, Tacksamhet.

4 kommentarer

  1. Å så fint, Jennie!! Att du sakta, ibland, orkar det ni längtar efter!!
    För usch, jag vet smärtan i att inte orka/kunna vara så social och spontan och inbjudande som man längtar efter! Frustrerande!!

    Men jag måste ju få säga att min känsla av dig och er alltid varit att ni haft fullt av utrymme f andra – om inte i hemmet (det vet jag ju inte så mkt om), så i era hjärtan! Och inte minns här på bloggen så ”bjuder du ju hem” oss allesammans! Fint det!!
    Cheesy? 🙂
    Men så sant!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *