När svidande förändring ändå kan bli bra

Så många historier jag hört om förändringar. Ibland blir de så bra, ibland hemska. Ibland är de tänkta, genomtänkta. Ibland bara blir de, sådär hastigt.

I höst ska jag göra en stor förändring. Jag ska nämligen byta jobb. Jag ska gå från en arbetsplats där jag känner mig så otroligt trygg, har så himla roligt, där ärliga och öppna samtal finns och en arbetsmoral utav dess like. En plats jag lärt mig för hela livet. Av människor som varit så otroligt generösa med sitt kunnande. Här har jag gråtit, skrattat, firat, varit utmattad deluxe, skrikit, varit så galet arg, besviken och ledsen. Här har jag blivit bemött med respekt, omtyckt för den jag är och ja, människor har minsann mottagit mina dåliga skämt med skratt.

Det är ett uppbrott som behövs göras av olika skäl, som både känns så otroligt sorgligt och samtidigt så spännande att det pirrar i magen.

Och det mod jag tagit till mig för att göra det här och gå till något som känns som det faktiskt kan bli riktigt bra. Men samtidigt knappt veta vad jag ger mig in på. Känslorna går upp och ner kan jag ju säga.

Men det är nu tid för förändring. Och den välkomnar jag och är tacksam att jag har en nära vän med mig, alltid. För läskigt är det.

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *