Tro!

Jag vet inte om du känner det, men det rör på sig. Guds rikes doften sprider sig som en nyutslagen syrén i början av juni. Senaste veckan har jag träffat två olika personer som berättat sina vittnesbörd för mig om hur de lärde känna Jesus. Helt olika vägar fram till Honom. Den ena mötte Honom i hennes djupaste nöd när hon ropade på Honom om hjälp. Den andre tjejen mötte Honom på ett helt vanligt konfaläger.

Men frukten är densamma. Frid som övergår allt förstånd. Frid – denna dyrbara skatt som inte går att köpa för några pengar i världen. 

Jag känner hur det rör på sig. Och jag anar att det bara är en försmak. Jag tror att väckelsen är på väg. Väckelsen som tanterna rörda pratade om när jag var liten. Med darrande röst berättade de om böjda knän hela nätter för det gick inte att sluta be och om upprättade familjer, befrielse från alkoholism och hur hela byar blev förvandlade.

Det är dags att göra sig redo. Alla kommer att behöva kliva in och fostra lärjungar, det är inget som händer av sig själv. Människor som är nya i tron behöver få leva nära oss som känner Jesus sedan länge. Få se hur ett liv där Jesus är Herre kan gestalta sig. 

Och det är läge att göra våra församlingar redo. Göra plats för alla krokiga, sneda och vinda – alla som inte passar in i mallen – för de kommer att komma. Vi behöver välja att be framför att diskutera saker. 

Tack Jesus för vad som väntar!
Ge oss tro och ögon som ser!

3 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *