Åh naj Maj!

Maj är en torktumlare. Man kommer förhoppningsvis ut på andra sidan,  omskakad men torr (?!) – men det är lite svårt att hänga med i svängarna under tiden. Det är inte särskilt mycket carpe diem för min del utan jag är mest glad om jag kan stanna upp och ta ett djupt andetag då och då.

Den stora grejen är ju egentligen att alla grejer ska avslutas. På jobbet ska ens klass sluta – det är ju en stor grej. Men så ska alla olika aktiviteter och förskolegrupper och kyrkgrupper passa på att sluta samtidigt. När saker ska slutas så ska det utvärderas, uppmuntras, firas och kramas. Och så passar var och varannan person på att fylla år i maj också.

Mitt i allt så är det vackraste tiden på året. Naturen bara bågnar av färg och doft och grönska och skulle man få göra årsplanen helt på egen hand så skulle ju maj vara november. Alltså ”händer ingenting särskilt – månaden”. För det är ju egentligen nu man bara skulle vilja hänga runt. 

Barnen tvingar ju en att leva i nuet. Det är ändå en stor gåva, deras direkthet och obryddhet om allt annat än NU. Ja barnen, ni räddar maj åt mig. Tack!!

2 kommentarer

  1. Åh! För mig är maj den ultimata hänga runt månaden. Det är som lugnast på jobbet och vi är inte med i något som har några avslutningar i princip. Jag kan känna tvärtom ibland, att oj, nu borde en styra upp grejer för maj är ju perfekt för det. Men så läser jag en bok istället, typ.

  2. Jag har ett alldeles för starkt förakt till maj. Längtar bara till juni och då missar man ju en underbar månad! Avskyr det!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *