2 kommentarer

  1. Tack för posten!

    Jag vet inte om jag håller med om att vi måste/borde satsa på aktieägande som kvinnor. Absolut att det ojämlika ägandet är fel. Men själv är jag väldigt kritisk mot aktier som sådana, det bygger nämligen på tillväxtekonomi. Mång aktier är också blandade och det kan finnas all möjlig skit i som tex vapen, fossila bränslen etc. Jag har varit inne och tittat på ”etiska fonder” men det är mest att man väljer bort vissa områden. T.ex. Swedbanks etiska fonder har bla en stor del som är volvo och en stor del som är hm – båda industrier som jag knappast vill ska växa.

    Kan tyckas som en detalj men ibland tycker jag att kritiken av en viss sak (ojämlikhet i ägande i det här fallet) skymmer den mer grundläggande samhällskritiken. T.ex. blir det för mig en svår feministisk kamp att ha fler kvinnor i bolagsstyrelser, när det bästa för världen vore att montera ned dessa stora bolag som exploaterar naturens resurser och de människor som bebor den.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *