Så hade mamman inga förskolebarn kvar

Jahaja, säg goddag då. Så blev det också minstingen Mirjams sista dag på förskolan. Hon, dottern alltså är så redo. Älskar att lära nytt, bokstäver och siffror tar hon sig an som vore det smågodis. Mamman är dock inte lika redo.

Den lätt neurotiska och utmattade modern stod därför helt gråtig och översköljd av ”litenblirstorkänslor”, när hon överräckte en blomma och sa hejdå till fröknarna. Dottern däremot tittade oförstående och sa bara ett enkelt hejdå, som vore det en helt vanlig torsdag. 

Tänk vad bra en har det i detta landet ändå som kan ha sina barn på förskolan, till en spottstyvers kostnad. Sån tacksamhet jag känner för alla underbara pedagoger som skär frukt, torkar näsor, klär på galonisar och kramar ungar dagarna i ända. (Själv får en sammanbrott och nässelutslag av att leta vantar till två osnutna ungar) Va viktiga ni är! Keep up the good work!  

Nu får vi ta oss an skolvärlden då. Det blir ju bra det med. Men först; Sommarlov! Görmöcke glass, bad och lata dagar. Så gött det ska bli.

Och så tillönskas alla vår läsare en riktigt fin och skön midsommarhelg!

(Ett litet midsommartips: Om du som vuxen tycker det är viktigt att att festa till det med annat än läsk å saft gör gärna det en annan helg. Så blir det en trygg och bra helg för små och stora – Med vänlig hälsning, en som varit barn på lite för ”festliga” midsommarfiranden.) 


Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *