Att hitta hem, igen; min sommarbön

Att hitta hem, igen.

Det får bli min sommarbön.

Bilden är från vår gamla trädgård på Vikbolandet.

Vi fick vandra kring där ikväll, denna helt ljuvliga sommarkväll. En sån där kväll när en inte vill gå in. Då blommor och gräs doftar så där som dom bara kan göra när kvällsdaggen smyger sig på en helt stilla kväll i slutet av juni. 

Där kände jag hur trygg och glad jag faktiskt kan vara. En stilla påminnelse om att den där delen av mig finns kvar. Under långa perioder har jag tänkt att jag nog tappat bort mig själv. Någonstans där i utmattningen, sorgen och ångesten försvann jag nog. Jaha, så blev det med det då. Jag blev en sån där sorgsen, depressiv och ångestfylld person, trist ändå.

Men jag tror nog kanske att jag ändå finns kvar, trots allt. Att jag faktiskt har kvar mig själv. Sorgen och tröttheten tar sin tid. Ibland obegripligt och onödigt mycket tid. Acceptans och förändring. Så behöver det få vara. Acceptera hur det blev och sen kan saker ändras. 

Märkligt att jag behövde komma ”hem” till mitt gamla hem för att påminnas om det. Det är något fint och läkande i det. Att den plats jag lämnade, för att jag inte orkade mer, nu får påminna mig om att det finns en framtid. Ironi eller Gud? Kanske både och. 

Min sommarbön blir att hitta hem, igen. Att hitta frid i bröstet och nytt spring i benen. Få tro för att ljuset ska sippra in i alla dunkla och mörka vrår i min hjärnas vindlingar. Fyllas med visshet om att det faktiskt finns en framtid och ett hopp, även för mig.  

I Nkpg och Östergötland – ett av mina hem

Vi säger så, så länge och så ”syns” vi i augusti. Tills dess ordinerar jag en glass om dan, Sommar i P1 och att öppna upp näsvingarna lite extra när du tar en kvällspromenad så att alla dofter får tränga in och skölja bort all trött och unken vinterdoft. Lev väl. 

6 kommentarer

  1. Lev väl, vackra själ! Fin sommar!
    Tack för denna termin där ni, mitt i er egen brottningskamp, betytt sååå mycket! ???

  2. Min fina vän! Skönt att du kan finna ro här igen… ditt gamla hem. Önskar dig verkligen frid i ditt nya. ?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *