Hur kan ni inte veta?

Igår kväll satt jag och tittade på dokumentären ”Modeindustrins smutsiga baksida” på SVT play. Alltså jag blir på riktigt helt matt och trött. I dokumentären delger hon verkligen modeindustrins baksida, men det som gör mig så himla trött är, när hon menar att folk (du, jag, vi) inte vet. Och att det är därför vi fortsätter konsumera.

HUR kan man inte veta? Hur har det undgått människor att fabriker rasar och dödar tusentals människor för att vi ska få köpa billiga kläder i väst? Det gör mig så matt.

Och råkar du nu vara en som inte vet. Ta då ditt ansvar och titta genast på den dokumentären samt ”the true cost” som jag tipsat om tidigare. Gör det nu. Och sätt fart! Klädkonsumtionen visar sig nu vara värre än flygskammen.

Och vill du veta mer? Jamen skriv då här så ska jag skriva allt jag kan, vet och tänker. Vill ju inte trötta ut er, kära läsare, men idag är jag bara så upprörd i ämnet. Den rika, bortskämda svensken måste vakna nu.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *