Välkommen dåh, tweenie

”She is just inbetween, too young for boys, too old for toys. She is a tweenie”. Well, hello och välkommen hem till Nielsens dåh! 

Det sägs att barn mellan 10-12 kallas för tweenies. Vår äldsta har alltid varit lite före i utvecklingen och ja… hon fyller 10 år om ett halvår och låtom mig säga att, eh, det märks? 

Låt oss ta en titt på vad detta kan innebära.

  1. Din tweenie drar sig undan.
  2. Din tweenie har känslomässiga bergochdalbanor.
  3. Din tweenies medvetenhet ökar brutalt.
  4. Din tweenie blir egoistisk. 
  5. Din tweenie har frågor om vuxna ämnen.

Jamen check på alla då! (Länk till mer utförlig lista här!)

Det är inte lätt alltid alltså. Men en sak som är positiv med att jag har varit förälder i nio och ett halvt år, är ju att jag VET att saker är faser. Beteenden, känslomässiga bergochdalbanor (so help me God) och odrägliheter, är sådant som tillslut får en ende. Allt har sin tid är något vi får fortsätta följa, kanske tills de är vuxna och utflugna? Vad vet jag? Men hur vi än vrider och vänder på oss, så har vi ju aldrig varit i denna fas tidigare. Med första barnet, alltså. Men det ger oss vishet, det formar oss och ja, det lär oss lite mer hur vi ska agera när nästa eventuellt kommer in lika brutalt.

Jag har aldrig gillat att lusläsa böcker om barnuppfostran, ej ens googlat sådant. Men jag vill ha koll på barnens faser och har mestadels enbart läst boken ”Trotsboken” som jag verkligen rekommenderar! Den har egentligen precis allt det vi behöver. Och det bästa är väl att vi inte behöver oroa oss för att något är fel. Det är så det ska vara liksom. Hur. Jobbigt. Det. Än. Må. Vara.

So God help us all. Amen. Som man brukar få be i trotsperioder.

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *