Mitt roligaste klimattips!

Vi kommer att köra en temavecka om klimatångest och allt som hör därtill.
Mina medbloggerskor kommer att beröra olika perspektiv och djup på detta heta och viktiga ämne. Därför börjar jag lite lättsamt.

Det kan bli mycket fokus på alla de saker vi behöver avstå för miljöns skull. Kött, flygresor och konsumtion. Men om man istället börjar tänka ur perspektivet att man gör saker istället för – så tycker jag att det inte blir lika tungt.  Istället för att flyga lära jag mig uppskatta och upptäcka Sverige. Istället för att äta kött utforskar jag det vegetariska köket.

Och… Min senaste upptäckt! Istället för att köpa olika saker som man köper – konsumerar jag kultur! 
Åh det finns så mycket! Konst, musik och teater. Och det är lätt att bli snål och tycka att det känns onödigt och slös att köpa biljetter till föreställningar och konserter. Men om man då börjar tänka: Det här gör jag för miljöns skull! Istället för….! Då blir det värt! Och det är ju alltid värt!

Och alla dessa verksamheter går ju på knäna. Undanskuffat från skolschemat i vår prestationsinriktade värld. Därför tycker jag vi gör en liten revolution och börjar köpa konsertbiljetter till varje liten förpubertal jazzensemble, varje teatergrupp som övar i nån källarlokal och varje konstutställning som ställer ut på det lokala biblioteket. Höstens alla presenter är räddade! Låt oss konsumera kultur istället för prylar!

7 kommentarer

  1. Alltså, hur bra!?! Hur gör du/ni med alla himla barnkalas en blir bjuden på? Köper ni kultur till barnen med? ?‍♀️

    1. Man kan köpa presentkort till badhus eller lekland till exempel. Eller något liknande som finns där man bor. Blir det dyrt kan man ju gå ihop med en annan familj och köpa tillsammans. Beroende på ålder en popcornpåse och en biobiljett till exempel.

    2. Alltså jag har inte varit så kreativ på detta område ännu – men lovar att utvecklas! Vi gav Sixtens bästis att följa med på en allsvensk fotbollsmatch förra året och det var ju en höjdare. Mer sånt!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *