Hur är du klimatsmart?

Sådär ja! Då är vi igång! Idag vill vi att vi är sår superfriendly och delar med oss av våra bästa, smartaste och kanske mest ogenomtänkta klimatsparartips! Ja, eller genomtänkta såklart.

Jag tror ändå vår familjs bästa klimatsparartips är att vi cyklar väldigt mycket. Till jobbet har vi en lådcykel med el och eftersom barnen älskar att cykla försöker vi ju cykla till andra ställen med!

Så, kom igen! Vad är era bästa tips? Fyll på så vi kan inspireras!

6 kommentarer

 1. Om du inte bor i glesbygd: testa bilfritt liv! Du slipper stor kostnad som aldrig betalar igen sig. Du slipper oxå tänka på parkering, däckbyten, fordonsskatt o andra tråkiga saker… Välj cykel o kollektivtrafik i möjligaste mån, gå med i en bilpool för de tillfällen då bil är ett måste. Investera i bra cyklar som passar familjens behov och som är roliga att använda!

 2. Mitt bästa tips är att delta i klimatstrejeker i Fridays for future-rörelsen. Målet med det är att få politiker att vidta nödvändiga åtgärder för klimatomställningen. Individer kan förändra sina liv, men det kommer inte att komma åt helheten. Stora utsläppare som stålindustrin och fossilindustrin behöver begränsas genom lagar och det sker genom att våra politiker tar tag i saken.

 3. Vi har ändrat en hel del sedan vi blev miljömedvetna för drygt 3 år sedan (tänkte i ärlighetens namn mycket lite på klimatet och miljön innan dess). Cykla har vi alltid gjort i ur och skur och vi pendlar med tåg båda två:
  * Äter i stort sett bara vegetariskt (maken var skeptisk till en början, vi mjukstartade med ”köttfri måndag” sedan rullade det bara på)
  * Åker mer tåg, till släkten och på sommarsemester i Europa, maken tog tåget till en jobb-konferens i somras (fast han flög hem…)
  * Köper det mesta av våra kläder second hand (hände typ aldrig innan, nu är jag familjens ”tradera-boot” enligt maken)
  * Bytt ut engångs mot flergångs; bomullsrondeller, hushållspapper, servetter, sugrör mm
  * Letar semestermål i Sverige snarare än drömmer om en utlandsresa med flyg

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *