Min bästa träning.

Hej.
Nu är det lördag minsann, och jag har inte tränat idag. Det är min vilodag tror jag, för det har gått tre lördagar nu då jag inte tränat. Men, det är så att jag börjat en ny grej i mitt liv. Jo, jag ska berätta allt.

Jag går upp kl 5.40 varje morgon, eller, egentligen bara fyra eftersom jag är ledig på fredagar (80% ftw!). Men, då går jag upp, har lagt träningskläder precis utanför sovrummet, stänger in mannen min och sätter på TV:n. Oftast måste jag springa och kissa innan jag börjar, men sen bah kör jag. Med dimmiga ögon ibland, ibland har jag legat vaken och nästan väntat på det. Men då startar jag antingen:

eller:

Och sen bah kör jag. 30 min träning med stretch. Det är för tillfället ett av mina bästa livsbeslut.

Och hur kom jag dit då? Jo, såhär va. Hela sommaren gick med att jag knappt kunnat träna något annat än det där första passet. Stretchat ut kroppen, värmt upp den och så blir det lite styrka liksom. Men kroppen har inte pallat mer på grund av hemskt ryggont i början av sommaren. Det blev så att jag i princip tränat det där varje dag. 

När jag sedan började nytt jobb första veckan i augusti kände jag att jag ALDRIG kommer orka ge mig ut när jag kommer hem. Ej heller ville jag det, för det kändes som jag knappt skulle träffa min familj något. Dessutom fick jag höra en kompis prata om att åka kl 6.30 till jobbet för att hinna springa en sväng innan varje jobbpass. Det inspirerade! Och jag tänkte, what the heck, jag får väl prova! Skam den som ger sig och jag har nu kört träning varje dag (utom lördagar tydligen) sedan 4,5 vecka tillbaka. Inte så länge kanske, men det är verkligen något jag vill fortsätta med. 

Kroppen mår såååå mycket bättre, jag gissar att jag är så mycket bättre på att hantera stress eftersom jag knappt haft någon stressåkomma. Dessutom har det hjälpt mig att ha lite träning att återkomma till efter en sömnlös natt. Det är skönt att köra lite yoga då till exempel. 

Kanske kan det vara någon som inspireras? I så fall: varsågod! Och som jag sagt till några vänner som blivit lite väl impade; allt har sin tid! Det här jag har inte ens kunnat känna längtan efter tidigare i livet. Men nu krävdes en förändring för att må bra, helt enkelt. Ibland så!

6 kommentarer

 1. Tack för peppen! Bra att tänka om ibland för att få till det!
  En fundering om det här med yoga. Min svärmor är väldigt kritiskt och menar att det är ”okristet”. Jag är dåligt påläst (troligen är hon lika dåligt påläst). Men vore kul att höra era tankar!

  1. Jag anade lite att det här skulle komma upp ? Det är ju jag som tränar yoga, de andra Hallelujamorsorna har jag ingen koll på 🙂 men ja, jag har också blivit ifrågasatt och själv ifrågasatt. Vet att måååånga inom kyrkan är väldigt emot det och jag tänker att de bara får vara det. Jag är inte här för att diskutera, men för egen del har det hjälpt min stackars kropp så mkt att jag tackar Gud för träningspasset varje gång jag gör det. För mig är det inte mer andligt än ett vanligt styrkepass MEN jag har all respekt för alla som inte håller med! Typ så tänker jag 🙂

   1. Tack! Jag har tänkt lite så, att om man vet vart man har sina rötter kan inte träning vara skadligt. Gud vill att vi ska använda vår kropp liksom.

 2. Får osökt tankarna att fara tillbaka till barndomen när mamma (och så många andra) tränade till Tv eller videoband.

  Fast aldrig så tidigt på morgonen…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *