Låt en kvinna va sig själv bah!

Haha ja. Vart ska jag ens börja?! Vara sig själv? Jamen självfallet men VAD ÄR DET ENS?!

Idag tänker jag skriva om mitt favoritämne på jorden; kläder och stil.

Jag tror verkligen att kläder kan ta dig högt över molnen, och stilen din kan rädda ditt dåliga mående. Speciellt när det kommer till din kropp. Det kan ju som bekant hända att vi kvinnor hamnar i sådana tankemönster, som att, jag är tjock, jag är ful, jag är äcklig.

Det sjukaste med de tankarna är ju ändå att det alltid bara är en själv som tänker så.

I alla fall. När jag till exempel gått igenom en graviditet, en post-grav eller helt ärligt, en ny årstid på året. Så genomgår jag också, nästan alltid, en smärre stilkris. ”Jag har inget att ha på mig” eller ”inget passar” är ju två klassiker. Nu kan ju fallet vara att du har kläder som PÅ RIKTIGT inte passar. Mitt första råd: gör dig av med dom!!!

Okej, här kommer mina tips för en tryggare kroppsbild, en schysstare stil (enligt dig själv, ingen annan) och en roligare vardag! Vilka lovord jag utbringar… men skit i det!

1. Gå in/öppna din garderob. SLÄNG UT ALLT! Eller lägg, lägg ut allt på sängen, soffan. Se till att ha tiiiiiiid. Gå sedan igenom ALLT och tänk efter: passar det? Gillar jag det? Kommer jag använda det? Och så gör du olika högar.

2. Prova, prova, prova! Alla kläder som sparas, prova dom i olika kombinationer. Behöver du inspiration? Sök på världens bästa Pinterest! Kolla vilka stilar du gillar där, prova dig fram vad som känns bra!

3. Inventera. Okej, du har rensat bort ångestplagg, du har provat så det du gillar sitter bra, du har också pinterestat (hur kan det inte finnas ett verb för detta än?!) vilka stilar du faktiskt gillar. Okej, vad saknar du? En rutig kavaj. Ett par snygga jeans. En stickad tröja. Skriv en lista! Skriv gärna färgskalor också.

4. Anlita mig som personal shopper!!! Okej, det var inte ett reklaminlägg detta, men, det går! Annars är mitt tips att ta med en kompis och ta en heldag på diverse second hander. Och shoppa loss. Kanske hittar du två av dina tio önskningar. Bra, då får du boka in en dag snart igen där du åker och shoppar second hand.

Och ungefär så tänker jag att livet blir lättare, kroppen mår bättre och hjärnan slipper överanalysera så himla mycket.

Kbk, som de säger! (Kör bah kör)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *