Self care

Är det något jag är ett big fan av så är det att ta hand om sig själv. Vare sig du är kvinna eller man. Ung eller gammal. Svag eller stark. Det är bara så himla viktigt att göra det. 

Jag tänker att vi alla behöver olika saker, olika tider. Men vi behöver alla ta hand om oss själva. 

En av de viktigaste sakerna i mitt liv är rörelse. Att röra på mig har varit viktigt sedan 1986. Ja, det var det året jag föddes (hehe). Och som liten var jag en sprallig typ. En sån där jobbig unge som springer iväg, klättrar överallt och utforskar, hoppar i soffor och hänger upp och ner. Jag har en egen sån så jag vet minsann. 

Men jag tror inte det enbart är vi spillevinker som behöver röra på oss, jag tror alla behöver det. Träna är ju ett ord för det. Men röra på sig använder vi oftast här hemma. Att vara hälsosam i rörelse betyder faktiskt inte fullgasad träning, men, vissa av oss älskar ju sånt med. 

För nåt tag sedan kom boken ”Self care” ut. I love it. Den är skitbra! Den är skriven av två rejält sunda kvinnor, Anja Forsnor och Alex som precis bytt efternamn som jag inte minns. 
Ja, dessa två coola kvinnor är jobbar med träning. Men boken handlar om all sort self care. Hälsa, motion, mat, själslig… 

Jag gillar hur de är stränga men rättvisa i den här boken. De säger till exempel: ”Vi möter många som vill förändra sina liv till ett mer hälsosamt liv, men är inte redo att ge upp något”. Det är ju faktiskt sant. Det är ganska knäppt att jämt gå och klaga på att man är för tjock, för svag, för klen, för trött… och inte försöka göra något åt det. Samtidigt skriver de om hur illa det är att leva i den här fruktansvärt, hårt prestationsbaserade världen, och hur viktigt det är att välja en livsstil man själv vill och kan leva efter, och samtidigt må bra. Svårt? Antagligen. Men med lite (eller mycket) vilja och kanske ett gäng uppoffringar, eller bara förändringar, så tror jag det kan gå. 

Ja, eller till en viss mån i alla fall. Det är väl värt ett försök, eller? 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *