Tack käre Jesus för olika kyrkor

Jag är så tacksam för Sveriges, nej, världens alla olika kristna kyrkor. Tänk alltså. Tänk att vi alla kan rymmas, någonstans. Jag tycker det är så himla viktigt att inte tro att en kyrka är den bästa, eller ett samfund är bättre än något annat (även om EFK är bäst. Skoja. Asså, skoja).

När jag växte upp gick jag på en kristen skola, vilket jag på ett sätt aldrig någonsin skulle gjort igen – om jag fick välja – men samtidigt fick jag några av mina livs vänner på just den skolan, så jag tackar för den tiden. Och där möttes vi minsann, från olika samfund, och olika trosbekännelser. 

Jag tycker det är okej att vissa är striktare än andra, låt dom vara det! Klanka inte ner på en kyrka eller några i den kyrkan för att de har den tron. I en annan kyrka finns personer som är friare, eller som inte bryr sig lika mycket om just den saken. Där kanske du passar bättre in i så fall? 

Jag tycker det är så nedrans tråkigt när folk säger ”kristna är så dömande” eller ”bland kristna får man inte vara homosexuell” eller ”typiskt kristna att inte inkludera”. Amen sluta. Då har du ju kanske mött en eller två kristna. Eller kanske en viss kyrka, eller ett gäng personer i den kyrkan. 

Vi är alla olika, precis, faktiskt, som Gud skapat oss. Och Gud, han är så himla himla tolerant. Han pallar med att vi tänker om och tänker nytt och ifrågasätter. Men han vill också ha en djup, nära vänskap med oss. Han vill att du tar tid med honom och lyssnar på honom! Det kanske inte alls är ”kristna som är så dömande”. Du kanske mötte några vid fel tillfälle. Prova igen!

Jag tror verkligen det finns en kyrka för alla, ett samfund för alla. Prova vetja! 

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *