Jag och mina amerikanska pastorer

Detta är så himla knasigt! Men ni vet hur man ibland kommer in på ett spår av vilka man följer på instagram och så hittar man fler liknande konton och plötsligt har hela ens flöde ändrat karaktär. 

Just nu består en hel del av mitt flöde av amerikanska pastorer. Ändå, älska amerikaner! De saknar helt vårt filter av blygsamhet. Det man får genom att följa dem är ett jämnt flöde av bibelord och utdrag ur deras predikningar i stories. Det handlar mycket om hur kraftfullt de älskar sina fruar och sina barn. 

Och jag har insett att jag mår väldigt bra av det här. Att få så mycket Guds ord -pepp i mig. Och sen kan man störa sig förstås, på att de alltid är snygga och att det bara är män och att det har något filmstjärnemässigt över sig. MEN de här tre kontona ger mig god eftersmak. Det är så präglat av kärlek och frimodighet att jag fortsätter följa dem med glädje. Och det jag märkt är att amerikanska pastorer blivit bättre på att berätta om sin kamp och sina svårigheter.

Craig Groeshel som leder Life Church. Mycket uppmuntran, kärlek till fru och barn samt ledarskapsundervisning.
Levi Lusko, pastor i Fresh life church. Också han; mycket uppmuntran, utmaning, kärlek till sin familj. Och en hel del om sorgen i att förlora en dotter.
Och så Chad Veach som är pastor i Zoe church i LA. Han har så mycket humor och glädje. Men också, förstås, om kärleken till sin familj, och om att vara pappa till en dotter med funktions variationer.

2 kommentarer

 1. Ja, håller med! ?
  Ett par som satt djupa spår i mig är Jarrid Wilson och hans fru itsjuliwillson, pastorpar i Harvest.
  Stötte på dem för ett år (?) sedan och blev så imponerad av deras ärlighet, deras kärlek till Jesus och till sin familj.
  Men ja… mest imponerad blev jag över deras öppenhet med Jarrids psykiska ohälsa. En ung, snygg pastor som öppet står och predikar om ångest och depression, med sig själv som exempel, och talar ut Guds sanningar mitt i ”helvetet”. Med en så bergfast tro på Guds nåd. Och på hur viktig kyrkan är för alla ”brustna”.

  Och så…. till stor stor chock för så många… tog han sitt liv för ett par veckor sedan. Alltså. Inga ord.

  Men hans fru itsjuliwillson och de andra pastorerna har fortsätt att mitt i sin smärta bära Jarrids ord vidare: ”admitting you’re struggling with mental health doesn’t make you a bad christian”.
  Att få följa dem på instagram har varit… stort/viktigt (fel ordval kanske…) för mig!
  Och vad jag förstått så har deras öppenhet, ärlighet, kärlek betytt oerhört mkt för så många.
  Smärtsamt, ja! Otroligt!!
  Men ändå så bra att inte skambelägga den brottning så många ju kämpar med. Att lyfta sjukt svåra frågor. Och att låta instagram bli ett verktyg f detta.

  Blev påmind om detta när jag läste ditt inlägg. Tänk ändå att helt okända människor kan få betyda så mycket!
  Till och med amerikanska pastorer! ?

  1. Amen vet du vad, jag har också följt dem… Följer Juli nu, så sjukt tragiskt. Ville inte tipsa om det i detta inlägg bara, med sin lättsamma ton. Men generöst hur de delar livet med oss främlingar, så vi kan bli välsignade av det.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *