Ursäkta mig, jag fick visst jullängtan.

Såhär gjorde jag visst en gång för tre år sedan.
Oj så trevligt det ser ut!

Men käre värld, vart är min värld påväg?! Igår satt jag och läste en bok där frasen ”Mmm chailatte – den riktiga smaken av jul”.

Och jag har inte kunnat sluta tänka på detta! Jag gillar inte chailatte precis, men den doften. Wow. Mmm.

Och så gick hjärnan igång. Kanske ska jag pynta lite i år ändå? Kanske ska jag köpa lite ”nytt” (än så länge i mitt liv enbart köpt begagnat julpynt) julpynt eller någon julig grej? Jag tror att det var 2014 jag sist köpte något.

Jag har liksom haft svårt för det. Det är alltid en så sjukt stressig tid i mitt liv här. Dels med jobbet då alla betyg, omdömen och avslutningar görs. Och så barnen. Alla avslutningar, luciatåg och adventsånger som sjungs upp. Jag hinner oftast knappt andas i december. Och lägg då på att vi de senaste två åren lyckats med renoveringar ändå fram till januari.

Men nu känner jag pirret. Längtet. Jag struntar i alla som säger ”men har inte så höga krav”, ”du måste inte göra allt”, för det är ju inte det jag vill höra nu! Jag VILL ju gå all in for once!!! Jag ska det! Och sen om jag inte gör det bryr jag mig kanske inte jättemycket.

Men, det kanske är tid nu. En tid då jag har lust och ork att prioritera det. Det känns så. Och jag riktigt lääääängtar efter att få se The Holiday och Love Actually med min man och skumtomtar och julmusten i höga glas. Det är vår enda tradition som hittills hållit i sig.

Nämen. Lite jullängt har väl aldrig dödat nån?!

2 kommentarer

  1. För några veckor sedan började våra barn vakna väääldigt tidigt av någon slags stress att vakna först i få välja barnprogram. Då började vi med ”ingen tv innan 6:30 (7:00 på helgen)” och att de fick rita eller lyssna på något istället. Jag tänkte kanske ljudsaga.

    Barnen tänkte julmusik. Så så börjar våra mornar nu, sedan början av oktober…

  2. Å jag känner likadant! Har börjat titta i gamla julnr av inredningstidningar och längtar! Funderar samtidigt över hur jag ska kunna njuta av adventstiden när den varje vecka känns fylld av olika julavslutningar, sångövningar m.m och tiden för hemmamys mindre än någonsin… När julledigheten väl kommer brukar jag vara såå trött. Men men, kanske det kan bli annorlunda i år? Dessutom är det så svårt att bara göra lite lagom, jag vill ju att huset ska vara renstädat och mysigt pyntat, hembakta kakor och godis m.m. Barnens glädje över allt som gör julen till triggar dessutom igång mig ännu mer!?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *