En rolig mamma

 Igår skulle hela familjen önska vad de ville göra på höstlovet. Vet ni vad jag sa?! Jo, min önskan var att vi skulle storstäda huset. De andra skrattade åt mig för att mitt förslag var så tråkigt. Urtråkigt.

Mycket saker jag gör som mamma är tråksaker. Tjatar om tandborstning och gympapåsar som ska packas upp. 

Ibland får man hjälpa sig själv att släppa taget om allt det tråkiga. Att låta stöket vara och ge sig hän i leken. Spela ett spel och läsa böcker utan att tankarna glider iväg på annat. Kan ni också göra så ibland? Läsa en barnbok man läst många gånger och samtidigt tänka på andra saker? 

Att vara närvarande och med behöver inte betyda att man ska leka med barnen. Men ibland kanske man ska göra det. Jag märker iallafall att när jag slutar tänka och bara går in för det. Då är det roligt. Och då blir man också en rolig mamma.

3 kommentarer

  1. Ja jag håller helt med dig! Det är så sjukt lätt att bli den tråkiga mamman.
    Igår när jag hämtade barnen från skolan sa jag att en vampyr hade tagit sig in i vårt hus och lagt något på deras kuddar. De skrattade med skräckblandad förtjusning och så sprang de in och hittade varsin liten påse med halloween-choklad.
    Jag gör aldrig sånt! Eller, vampyren… för jag tänker att det är onödiga pengar (varför bidra till den låtsas-helgen liksom) och sen, choklad på en torsdag?! Men sen bah, nu kan jag inte vara så himla principfast jämt det är lite choklad!!!

    Bra inlägg!

  2. Väldigt viktigt.., Då jag tror att det ofta är mammorna som får spela ”trådrullen” och papporna som är party!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *