Stora klädrensningen

Under höstlovet har jag ägnat mig åt den stora klädrensningen. Det har varit ganska mycket känslor involverade och processen har gått djupare än man kanske tänker.

Jag är helt ärlig när jag skriver att en sak jag verkligen älskat med att ha små barn har varit att få klä dem. Alltså så fånigt. Men också underbart. Nu vill mina två stora killar bestämma själva. Allt ska vara svart/grått/coolt. Förskräckligt ”killigt”. Ja det är bara att ta. 

Eftersom jag har tre killar på raken så har kläderna kunnat ärvas och användas mycket. Och av någon anledning har jag inte kunnat slita mig ifrån dem när Bosse lagt dem ifrån sig. Jag har haft en rejäl påse i varje storlek i källaren. Jag har liksom inte velat att det skulle vara över.

Men nu var jag framme vid en punkt där det kändes som rätt tid att göra mig av med dem. Några nära vänner har fått bebisar och det är roligt att få skicka saker man älskat vidare.

SÅ. Jag har huserat källaren till min stora sortering. Alla mina pojkar har haft var sin hög, med några få plagg var att spara av nostalgiskäl. Sedan har jag haft högar till vänner som har yngre barn som kunnat ta emot en del. Jag har haft en traderahög för sådant som har andrahandsvärde. Och en hög med Mini Rodini att sälja i facebookgrupper. Så ojojoj vad jag tvättat och sorterat.

Men nu finns det mer plats i källaren. Och en tusenlapp insatt på kontot. Samt att några vänner blivit glada. Win win win.

1 kommentar

 1. Förstår verkligen känslan. Har tre barn, två pojkar o en flicka. De har fått ärva av varandra, då jag också sparat allt. Däremellan har släktingar och ibland vänner lånat kläder, som sedan kommit tillbaka lagom till nästa barn.
  Det finns nog en komplett garderob i alla storlekar från baby o upp till den storlek de har nu.

  Men jag jar märkt att ju äldre barnen blir ju sämre blir det med möjligheten att ärva.

  De sliter ut kläderna (framförallt pojkarna och byxor) så det är väldigt lite lillasyster kan ärva. Nu är hon dock glad gör det då hon älskar rosa och klänningar och det gjorde inte storebröderna. (Fast rött var länge en favoritfärg, men den färgen kan man bara ha i undantagsfall enligt dottern).
  Äldsta är snart tonåring men jag har inte hjärta att rensa ut ännu….
  Barnen kanske tycket det är kul att ha när de blir stora försöker jag rättfärdiga min ovilja med.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *