Novemberlistan

Seriöst, november?! Hur grått kan det vara! Längar ihjäl mig till jul och funderar seriöst på att dra fram adventsljusstakarna efter helgen! Hittade en novemberlista (tog bara valda delar), som jag tänkte kanske möjligen kunde inspirera någon att härda ut november. 

 1. Bästa soppan. Fisksoppa med saffran och fänkål. Mums”
 2. Lyxigaste kvällssnackset. Vita snowballs med cheddar och sourcream?! Varm choklad!? Varmnyponsoppa med grädde? Rabarber och kardemummakompott? Saltlakris?! Finns ju så mycket gott!
 3. Lästips. Allt jag lärt mig av Tara Westover
 4. TV-serietips. Tittar just nu ikapp gamla på Suitsavsnitt och är helt fast.
 5. Härligaste bloggen. Denna såklart! Och vardagskonst.se och johanna.bradford på elle dekor. 
 6. Bästa ”unna sig”. Tända ljus och/eller en brasa samt en ansiktsmask!
 7. Trevligast kulturupplevelsen. Museum och konstgallerier! Och musikkonserter som liksom tar andan ur en!
 8. Smartaste hålla-sig-pigg-tipset. Gå ut! Varje dag oavsett väder! helst till skogen men allt ute är bra!
 9. Bästa shoppingtipset. Second hand SÅKLART!
 10. Bästa höstresan i Sverige. En weekend till en ny stad. Tid för att strosa, fika, gå på second hand, prata, va tyst, sova, äta nåt gott och fika lite mer. Eller varför inte dra norrut. Andas hög luft, vandra och få möjlighet att lyfta blicken. 

>>> Om ni pallar, svara på listan i kommentatorsfältet så fyller vi på med inspiration!! <3 

4 kommentarer

 1. Alltså nu kommer min chocking: Jag älskar november! Bästa månaden för att få lov att hålla allt opretto. Behöver aldrig be om ursäkt för att man lägger sig tidigt eller bara vill vara inomhus. Och sen älskar jag kontrasten när advent kommer. När man trodde att mörkret skulle vara för alltid – då kommer ljuset. DÄRFÖR MÅSTE DU VÄNTA MED ATT TA FRAM LJUSSTAKARNA – DET ÄR INTE ADVENT ÄNNU!!!!

 2. Håller helt med dig. November är en grå och tråkig månad. Men jag har kommit på att man kan tjuvstarta med så mycket annat. För i december är det ju såååå mycket som händer på en gång.

  Så här kommer en lista på vad man kan göra i november…
  * handla alla julklappar (vilket tar tid om man vill handla personligt på second hand o hitta saker med bra kvalite o flera år kvar osv osv helst se helt nytt ut dessutom).

  * så jag kan slå in dem sådär fint och roligt.

  * Göra julgodis

  * Baka lussekatter (som man plockar ur ugnen liiite innan de är färdiga så man kan värma dem i ugnen o få dem sådär saftiga o varma o med känslan av nybakade), så kan man baka en sats med barnen i december om man hinner,

  * Göra pepparkaksdegen (o hinna äta upp den så man får göra en till),

  * Baka pepparkakshus – som vi aldrig hinner i december.

  * Göra chokladpraliner

  *Fixa en bra adventskalender till barnen, inte sista minuten paniken med en färdig (antingen typ lego eller radio o tv, den fick de förra året men öppnade inte alla luckor ens en gång – HALLÅ!! Det var ju SÅÅÅ viktigt för mig när jag var barn). eller en till sin partner, om man har någon – har varit så sjukt sugen på att köpa en till mig själv, (med tyger o sömnadsrelaterade saker, eftersom jag äskar att sy. typ som terapi för mig) Mitt mål för några år sedan var att vika en julkrubba med 24 figurer, Josef, Maria, får, herdar osv. En figur vare dag, perfekt och lekvänligt. …Kom fram till att jag inte kan virka efter ett antal hopplösa försök.

  Andra saker man kan passa på med i November:

  * Åka till badhuset. Så härligt att slinka ner i en varm pool/bassäng när det är kallt o trist ute.

  * Bygga lövhyddor/kojor

  * Sortera sina foton (i olika album i datorn) skriva ut/framkalla bilder o byta i fotoramarna.

  *Släck ner i huset, tänd mysbelysning/levande ljus svepa in sig i filtar o dricka te/varm choklad o PRATA med din partner , strunta i TV:n ta en tv fri kväll i veckan minst

  * Spela sällskapsspel

  * Lägga pussel – som man sen kan ge bort på jul

  * Tillverka en drake o gå ut en blåsig dag. (lager på lager och en buff/balaklava så fixar man blåsten o kylan en stund utan att krevera.

  * Göra grytor och soppor – käns väldigt typiskt November, fast jag gillar inte soppa, men gillar iden.

  * Eller son en familj som jag såg i mitt fb flöde. De har DINOVEMBER – varje natt vaknar deras dinosaurier o hittar på något tokigt. Lite som många har en nisse som busar med barnen i december, fast inga brev o inga uppdrag utan bara att de hittar på tokiga saker.

  Tja det var lite fler saker till listan…..

 3. å va många göttiga novembetips! tack!!! ostkaka med grädde och hemmagjord hallonsylt, samt bastubad och att ha många filtar och kuddar i soffan – bygg ett bo tills december kmr liksom

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *