Jularna som gått

Blev ju inspirerad av Elisabet och blickade tillbaka ett par år. Häng med!

Julen 2010 var vår första jul med en lite person i huset. Elysia 9 månader som både lyckades ha sin första influensa och öroninflammation den här julen. Den minns jag inte så mycket ifrån faktiskt. Den var säkert supermysig 😉 

Julen 2011 var jag gravid med Elma. Här hade jag nog precis passerat vecka-20-strecket och vi hade börjat berätta för bekanta. Ja, de nära visste ju sen länge. Jag minns julen som mest trött och sjukt gravid, stel och så sjukt mycket foglossning. Ser ni skorna? De fick jag ha ungefär två dagar, sedan var jag tvungen att köpa fotriktiga Ecco-skor och kände mig som en gammal tant (obs, känner inte så längre, men då var jag ju 25 år liksom). 

2012 hade vi två barn i åldern 2år och en på 8 månader. Hm om jag tänker tillbaka? Noll minne. Det var ju det här härliga året då vi gick upp vid fem varje morgon och somnade i princip på varandra vid nio-tiden. Men, mina vänner, det var en himla fin tid. Vi gjorde så mycket tillsammans som familj eftersom vi var mycket lediga (och sjukt fattiga hehe).

Inte en bild hittade jag från 2014. Så denna är från 2015. Men år 2014 var jag jättesjuk och åkte fram och tillbaka till akuten under tre veckor. Flera år senare visade det sig vara endometrios som spökat rejält. Mycket tråkigt att man inte fick någon hjälp… Ja, det är ju så 2014:s jul blir i minnet.

2015. Eh. Ingen aning. 

2016 firades med min familj i vårt hus för första gången. Det är ett väldigt fint minne jag har, och hjälp vad långt hår jag hade! Det var också här mitt liv totalkollapsade, efter denna jul gick allt bara utför och framåt sommaren 2017 var jag i princip helt i väggen. Men, jag klarade mig ur det med mycket hjälp från maken, mamma och en störig (men tydligen bra) psykolog. 

Jag hittar heller inga foton från 2017 eller 2018. Och det kan bero på att vi har renoverat de två jularna, utan att vi velat. Det har varit JÄTTEtråkigt. Så i år bestämde vi att inga renoveringstankar får förekomma efter augusti 2019. Och vet ni? Jag är SÅ peppad på att få julfint och göra juliga saker i år. SÅ peppad! Men mer om det på lördag. 

Tjo!

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *