Museum ftw!

Denna höst har jag gått på museum som aldrig förr, and I love it! Älskar att bli överraskad, delaktig, indragen i någon annans och vår gemensamma historia, inspirerad och utmanad! Älskar att få lära mig nya saker och bli stimulerad både kreativt och intellektuellt. OCH inte minst faktumet att man kan gå både ensam eller som en del av ett organiserat (guidad tur) eller oorganiserat större gäng (tänk spretig storfamiljskonstellation!).  

Därför vill jag slå ett slag för detta – speciellt för alla er med småbarn! Har nog tidigare undermedvetet tänkt att museum är 1. generellt ganska tråkiga 2. sjukt tråkiga för barn och därför helt omöjliga att uppleva med barn. Men nej, många museum har speciella utställningar/våningar och pedagogiska texter riktade och specade just med syfte att engagera barnen – vilket gör detta till en utflykt som passar alla! 

I helgen var vi i Göteborg och besökte både Världskulturmuseet och Göteborg stadsmuseum! Båda riktigt barnvänliga, med flera inspirerande utställningar som gav mig riktig mersmak. Levde drömmen på Världskulturmuseet (under några några få minuter, haha) när jag tillsammans med äldsta dottern och hennes kusin, knöt färgglada band i en stor installation, där bandens olika färger symboliserar olika viktiga delar som utgör en demokrati! Och njöt till fullo när jag några några timmar senare på Göteborgs stadsmuseum, samtidigt som jag sövde minstingen, smög omkring ensam bland klänningar, skor och kostymer och läste om modeindustrins framväxt!

Så checka in museet där du bor eller i en stad nära dig, och ta med dig hela familjen!

3 kommentarer

  1. Håller helt med! Vi skulle åkt till stadsmuseet när vi var i Göteborg i våras men det strulade så vi har det kvar! Andra grejer som också är bra med småbarn är Naturum (finns lite överallt o olika stora men vi var på ett superfint i Dalarna i somras) och bibliotek såklart. Vårt eget är tyvärr inte så barnvänligt, men kan rekommendera både Malmö (världens största barnavdelning!) och Leksand (litet men bra!) och finns väl massa fler men det var de senaste semesterregnovädrenas räddning.

    1. Vad, då har ni något att se fram emot! Bra tips!! Ja, Naturum är oftast grymt! 🙂 Kristianstads ska vara bra, men har ej varit där ännu. Får bli till våren:)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *