Lucka 9

Jag hade nåden att bli mamma i familjer där det redan fanns många mammor (haha, kan bli många syftningsfel med den meningen!). Det gav mig chansen att se och lära. Ta intryck och upptäcka hur många olika sätt man kan vara mamma på.

Idag vill jag ta tillfället i akt att hylla de mammor jag har i min och Christians familj! Heja er! Tack för allt ni lärt mig!

Först ut är förstås min svärmor. Antagligen världens bästa svärmor. Jag har inte fått ett ord av kritik eller ”borde du inte göra såhär?” av henne. Hon har med varm hand visat hur man kan göra istället. Jag vet ingen som har moderskapet så naturligt som Ingegerd. Hon bara lever det, i allt hon gör.

Och så min egen mamma Berit förstås! Som det är svårt att säga någonting om för hon är kartan jag håller i handen. Hon älskar mina barn på ett sätt som gör mig glad och hon har visat mig att man både kan vara en bra mamma och en person som förändrar världen samtidigt.

Så min storasyster Ninni! Hon har visat mig att alla känslor får plats i föräldraskapet. Att det går att vara jättearg och jätteledsen och jätteglad och det är ok. Hon har så fin relation till hennes nu stora döttrar och har lärt mig massor om hur barn är en gåva och till låns och inget vi förfogar över. 

Min svägerska Karin är så fantastisk på att samtala med sina barn. Att lyssna, försöka förstå, diskutera, pröva tankar. Ja det är så vackert att se! Hon har världens tålamod och ett stort varmt hjärta.

Den här bilden visar verkligen rätt sida av min svägerska Mia. Hon styr upp en picknick. Jag vet ingen som kan göra det som hon. Hon ligger alltid steget före och har tänkt igenom alla nuvarande, kommande och kommande om tre timmar – behov. Det finns inget som missas eller glöms, hon har lärt mig så mycket om hur man mättar barnmagar och vad som ryms i en frysväska!

Min svägerska Matilda syns inte så bra men det är hon nog ganska nöjd med. Matilda ser. Hon ser hur hennes barn mår, hon snappar upp signaler och är otroligt omsorgsfull. Hon bekräftar och visar kärlek på ett så vackert sätt att jag bara vill bli mer som hon!

Och så slutligen min svägerska Linda. Som är den enda bland mammorna i familjen som blev mamma efter mig. Linda kan leka på ett beundransvärt sätt. Hon ger sig hän helhjärtat och på riktigt. Och sånt känner barn av. Hon är inte med lite för att vara snäll, hon kör stenhårt. Som här i Danmark när hon fiskade krabbor med killarna. 

Ja vilken rikedom att ha många att lära av!

1 kommentar

  1. Så fint att få läsa lite mer om de som jag ändå fått höra talas lite om, och så fint att vi kan få vara föräldrar på lite olika sätt och hjälpa varandra!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *