Lucka 10 – Mrs Olivia

Idag ska ni få lära känna Olivia. Denna pärla! En så varm, generös och så härlig kvinna! Olivia och jag lärde känna varandra i Örebro när vi båda (jag under en kort period, hon under en lite längre) pluggade teologi. Med Olivia finns det alltid utrymme för HELA livet. Det är alltid både djupaste allvar och flamsigaste tramsiga. Hon är rakryggad och en riktig sanningssägare. Men hon är också så varm och rolig, hon har en underbar humor och ett underbart skratt!
Olivia arbetar som pastor och under året som gått, har hon och hennes man Joakim blivit familjehem. Ett beslut som jag beundrar och följer i bön och hjärta, eftersom alla barn har rätt till en trygg och kärleksfull uppväxt!! Och familjestabilitet kan se ut på många sätt!

Berätta lite kort om dig själv.
– Mitt namn är Olivia Liebgott. Jag är 30 år gammal och bor i ett gult hus i lilla Borggård (utanför Hällestad, som ligger utanför Finspång, som ligger utanför Norrköping). Här bor jag tillsammans med min man Jocke, våra två franska bulldogs Charles och Bodil och vår ettåring, Mika. Jag arbetar som pastor och föreståndare i Hällestad Friförsamling. 

Vad upptar dina tankar just nu?
– Det är både högt o lågt. Dels funderar jag en del över vilka kuddar jag ska köpa till vår nya soffa; färger, former, mönster osv. Det är ju en väldigt liten och obetydlig del av livet kan tyckas. Men inredning och renovering är något jag älskar att pyssla med. Det är där jag får utlopp för min kreativitet och där jag kan vila och bara vara. 
Dels funderar jag mycket på Mikas biologiska nätverk (han är familjehemsplacerad hos oss). Hur det ska bli, hur vi ska hantera dem på bästa sätt..Ja. Jag kan inte lämna ut för mycket detaljer. Men en hel del tanke och bönekraft går åt till det helt enkelt.

Vad är ditt bästa respektive svåraste med föräldraskapet?
– Det bästa är att se denna lilla kille utvecklas. Att få se hur han nyfiket tar sig an och utforskar världen och lär sig nya saker undan för undan. Det är häftigt att se hur stor skillnad stabilitet, trygghet och kärlek faktiskt gör. Om den grunden finns är allt möjligt liksom..Jag lär mig väldigt mycket om Gud genom Mika. 
Det svåraste är helt klart att hantera personerna som finns i Mikas biologiska nätverk. Något annat som är en utmaning är ju det här med gränssättning. Att vara tydlig med vad som är rätt och fel och att i det alltid vara pedagogisk och ha en massa tålamod. Det är svårt!

Vad gör ni i jul?
Vi firar hos Jockes mamma och pappa i Värmland. Jag ÄLSKAR julen och tycker allt som hör till är underbart. Sill, köttbullar, julklappsrim, snö, gran, paket, Kalle Anka, tomten..Ja allt! Och som tur är så är det precis en sån jul vi ska fira. Julaftonens höjdpunkt är ju midnattsmässan på kvällen. Det går inte att missa!

Slutligen, tipsa oss om ditt bästa life-hack?
– Mitt bästa lifehack är att skaffa hund. Det är fantastiskt. Du kommer ut på promenad flera gånger om dagen 365 dagar om året. Du möts av någon som alltid kommer  springandes av lyckorus mot dig när du kommer in genom dörren. Du lär dina barn från tidig ålder att ta ansvar och visa hänsyn mot alla levande varelser. Listan kan göras lång. Men du ser. Det finns inget dåligt med det! Ett riktigt lifehack helt enkelt!


Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *