God jul!

Så. Nu är dagen här. Den 24 december. Julafton. GOD JUL! Hur firar ni? I skrivandes stund sitter jag i svärföräldrarnas hall. Har just konstaterat att jag inte fick någon bingo i fyrans uppsitterkväll i år heller, men det är ok. Min man har precis dragit ett snöre genom hela huset. Ett snöre som äldsta dottern ska få följa i jakten på tomtens klappar imorgonbitti. Döttrarna sover men då och då hostas det så halva kvarteret skulle kunna vakna. 

Trots att allt kanske inte riktigt gått som tänkt, så blev det ju jul även i år. Och kanske är julen som bäst just nu så här natten till julafton, när allt ligger framför. Kanske är julen som bäst just nu, trots juljäkt och decemberstress – just för att vi vet att den slutar väl. Stjärnan lyser. Kören sjunger. Himlen landar. Världens hopp är här.    

Under hela december har vi/ni fått läsa om och lära känna några av alla fantastiska kvinnor som precis som du – jobbar, handlar, pusslar, pysslar, matar barn, pausar, tränar, söver barn, jobbar lite till och försöker få ihop livspusslet. Några som har satt sig ned, reflekterat och svarat på några av våra frågor.

Vem är du? Vad funderar du på just nu? Vad är det bästa och det mest utmanande med föräldraskapet?  Vilket är ditt bästa life-hack?

Varför just dessa frågor kan man undra, det finns ju så många? Japp.
Men frågan är, vad skulle du svara? (Dela gäääärna i kommentarsfältet nedan!) Kanske finns det någon annan fråga du ska lägga till eller någon fråga du kan ta bort – poängen är att det ibland är värt att ta några minuter och reflektera, skriva ned och berätta – just vad som pågår i dig. Dina tankar, din historia och din längtan betyder något. Du spelar stor roll för oss runt omkring.

Så. Nu kan vi inte göra mer åt julen 2019. Så sänk axlarna. Släpp ut magen. Ta ett djupt andetag. Ät en clementin. Önska någon en god jul. Ta en promenad. Tänd ett ljus. Himlen har landat. 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *