Saker jag gör i dessa tider

Familjen Nielsen (alltså min familj) har påsklov! Ett mycket efterlängtat sådant faktiskt. Kanske svårt att tro, men vi är ju en av de (få!?) familjer i Sverige som lever på precis som vanligt; skolor och vår skoljobb är ju fortfarande öppna och livet rullar liksom på. 

Men det är såklart också så att många av våra planer ställts in och vi fått tänka om inför lovet. Det vi hittills gjort är dock detta;

I lördags skulle vi egentligen träffat hela Nielsen-klanen, ätit på restaurang och bytt presenter och firat de stora födelsedagar som varit. Men så blev ju inte fallet som ni förstår. De som bor långt iväg har fått stanna hemma, men vi tre familjer som bor i Skåne möttes i den tomma, mysiga lilla skogen utefter Söderåsen (tydligen kryllar det av folk överallt annars i skogarna i Skåne). Vi åt varma piroger som svärmor gjort, drack kaffe i solen och barnen lekte i flera timmar vid en liten bäck. Och för er som känner oss, vi skulle liksom aldrig gjort en sådan lördagsutflykt annars. Nu väntar barnen på att vi ska åka tillbaka snart. 

Jag har också dragit igång mitt bullbakande till en ny nivå. Och bröd för den delen. Det är egentligen mest på sommarlovet som jag brukar baka bullar, jag gillar det ju väldigt mycket, men i vanliga fall om jag bakar bullar mitt i terminen så är det aldrig nån som äter upp dem. Men nu har vi haft utefikor nästan varje dag! Och då krävs många bullbak – och det gillar jag! Jag brukar sätta degen på kvällen så att den är färdigjäst på morgonen – perfekt ju!

En rolig sak är att vi letat ny säng till Elma ett tag. En sådan där Hemnes med lådor under. I måndags kom en ut på morgonen, i stan, och jag slog till direkt! På eftermiddagen åkte Emanuel och jag och hämtade den i det enda hus som varit med i Husdrömmar från Landskrona. Haha! Det tyckte jag var roligt i alla fall! Fin utstikt har de ju kan man säga…

Jag tar mycket tid till rörelse. Antingen tränar jag ett pass på morgonen som sig bör, eller en låååång promenad. Det blir mycket poddar, P3 och P1, och lovsång, i lurarna. Skönt det tycker jag. 

Och så var det det här med att läsa. Plöstligt har jag massor böcker hemma jag vill läsa, men jag har väldigt svårt att få ro till det ska erkännas. Och när jag väl velat, har jag somnat med en bok i nyllet. Hm, ja, vi får se hur det går för mig. Jag försöker jobba efter tipset som Elisabet skrev någon gång; läsa 20 min om dagen. Det går ändå helt okej!

Vad hittar ni på om dagarna egentligen? Berätta lite vetja!

4 kommentarer

  1. Fint! Det gör mig sugen på att baka! Läsa i kaos är också läsning – se det som en koncentrationsövning, och en karaktärsövning att inte ta upp telefonen istället, så lätt hänt!

  2. Låter väldigt härligt!! Hittills har detta kravlösa påsklov varit fantastiskt, tycker jag. Vi fikar med vänner, hänger i vårsolen, försöker renovera lite o gör små skogsutflykter. Får absolut ingen ro att läsa jag heller. Mer än tidningar o bloggar. Böckerna får vänta…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *