Fem bra saker (och fem tips)

Jag har lite ljusare blick denna vecka! (Det kanske är solen?!) Och fokuserar här på fem fina grejer med denna speciella tid.

  1. FOLK HAR TID – när hände det senast på en vår??? Jag har senaste veckan varit på flera helt spontanplanerade sociala grejer. Bara för att folk är hemma och har tid. Igår kväll sågs några tjejkompisar och tränade styrka ute i kvällssolen. Bara det liksom!
    Heja spontaniteten!

2. ALLT BRA MAN KAN STREAMA – Så skönt att faktiskt få lov att softa och kolla på grejer utan dåligt samvete. Men man vill ju se bra saker!  Och visst finns det mycket fint. Har ni sett Josephine Bornebuschs serie Älska mig? (finns på svtplay!) Den gjorde mig så varm och glad! Hon fångar relationer på ett så finstämt och roligt sätt. Och inte bara så mörkt som många svenska serier kan vara.

3. TID ATT LÄSA – Jag har läst så mycket bra de senaste veckorna! Mitt bästa lästips är – gör det! Tvinga dig! Lägg undan telefonen. Senaste boken jag läste var Rachel Cusks Konturer. I den får man möta olika personer och lyssna på deras berättelser ur huvudkaraktärens ögon och blick. Bitvist briljant språk. Stundom tråkig.

4. LOVSÅNG OCH GUDSTJÄNSTER PÅ NÄTET – känns som att det hänt mer på detta område under senaste månaden än de senaste fem åren typ. Det kan aldrig ersätta att mötas som Guds kropp tillsammans, men vad gott det är att kunna mata sig hemma med tillbedjan och undervisning. Här är Rend Collectives ”socially distant worship club”.

6. SAMTALEN – har ni också haft bra samtal de senaste veckorna? Jag har kommit djupare med fler än på länge tror jag. Något jag känner igen från de perioder i livet när sjukdom och döden varit nära. När något av den tyngden ligger i luften – då har det också varit så enkelt att komma djupt i samtalen. Skratt och skämt får varvas med livets allvar och samtal om tron blir så himla naturligt. Det välkomnar jag varmt! Låt oss prata om det som är viktigt på riktigt!

Kram hörrni!
Hoppas ni får en god vecka!

1 kommentar

  1. Tack för fina tips! Har du fler tips på bra filmer/serier att streama? Tycker allt är så mörkt/våldsamt/dystopiskt.
    Har nyss fått mitt tredje barn och tillbringar därför mycket tid hemma och i soffan. Och är alldeles för skör och känslig just nu, för mörka historier…
    Så glad att ni är tillbaka iaf, så skönt att läsa era texter! Tack!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *