Hallelujamorsepodden avsnitt fem: Skärmtid!

LJUDET ÄR NU BRA, hurra! (Tack Emanuel!)

I veckans avsnitt överraskar Filippa de andra två med ett ämne… de trodde det var sex, men det blev istället ”Skärmtiden för barnen”. Filippa hänförs över Elisabets familjs beslut att enbart ha två skärmdagar i veckan och att Jennie har så dålig koll på skärmande och fortfarande verkar leva efter 90-talets principer (inte så mycket skärm, helt enkelt). Filippa berättar även en del tips ur forskningsperspektiv där ni själva kan läsa mer från Elza Dunkels till exempel.

Lyssna, och berätta gärna hur ni gör i er hem! Det är alltid roligt att höra hur folk gör med skärmtiden nu för tiden. Klicka på inlägget här så kan ni kommentera!

2 kommentarer

  1. Äntligen fick jag tid att lyssna på ett nytt avsnitt av er poddar o valde då skärmtid, då jag tycker det är intressant o lite klurigt. Det märks att mina barn är lite äldre och har helt andra intressen på internet. Det är krigsspel och Youtube som gäller för hela slanten. Vilket är både bra o dåligt.
    Det som blir problematiskt är när barnens klasskompisar spelar spel eller ser filmklipp som de sedan pratar om i skolan och ifall grabben inte får blir han utanför, då han inte hänger med i snacket annars. Det har väckt så mycket känslor och tankar.
    Det mest intressanta var diskussionen om föräldrarnas skärmtid. Jag tror att det påverkar våra barn så mycket mer än vi tror. Därför älskar jag sommarstugan där vi har en mobil hylla där mobilen brukar bo, o sen är vi hyffsat onåbara. Typ kollar av mobilen innan maten när man går förbi hyllan.
    Jag var jätteanti smartphone o kämpade ini det längsta för att behålla min vanliga smidiga lilla mobil. O mina farhågor bemannade, jag sitter så mycket mer framför skärm nu än innan, barnen får så mycket mindre uppmärksamhet än de borde. Frågan är också vad det gör med oss att alltid kunna få svar direkt. Undrar jag något, googlar jag det. Gäller även när barnen undrar något. Varför får jag men inte barnen ha skärm osv. Tycker även att det blev mer när.vi slopade den fasta mobilen, nu vill jag ha mobilen med mig, annars kanske jag inte hör när någon ringer. Vår förhoppning är att jag ska bli bättre när vi har renoverat köket o fått en mobilhylla/laddstation där. Finns det smarta lösningar, typ högtalare man kan plugga in mobilen o så den hörs bättre. (behövs på förskolan där jag jobbar också)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *