Hallelujamorsepodden avsnitt 6: Träningen!

I veckans avsnitt pratar vi om det ämne som vi tre har gemensamt som livsviktig medicin, nämligen träningen. Vi vrider och vänder på om mat och träning bör förknippas med varandra och vi pratar om varför träningen är så livsviktig som den är för oss. Vi kopplar glädje, humörsvängningar, psykisk ohälsa och en bättre morsa till träning. Lyssna och kommentera GÄRNA.

Detta är sista avsnittet för säsongen. Vad tycker ni? Ska vi fortsätta? Vad borde vi babbla om i så fall tycker ni? KOMMENTERA genom att trycka på inlägget. Det hade vi uppskattat!

Här är f.ö. länkarna till de träningsgejer som vi tipsar om:

5 kommentarer

 1. Intressant avsnitt!
  Skriv gärna mer om kristen yoga eller vart ni skrivit om det innan!?
  Vill också lägga till något när det gäller träning och utmattning, som ni ju var inne på. Vid utmattning är det i många fall eftersträvansvärt att gå väldigt lugna promenader, för att inte få upp pulsen till något som liknar ångest och för att inte pressa sig själv och strunta i kroppens signaler, vilket en som är utmattad har gjort alldeles för mycket.
  Först blev jag mycket irriterad över detta råd, som kuratorn bestämt hävdade var viktigt för att jag skulle bli frisk. Gick också en kurs i att skapa livsbalans, som hölls på vårdcentralen. Här trycktes åter på samma sak: LUGNA promenader, det skulle vara 30 min om dagen, varken mer eller mindre, för att skapa en god vana. Vi i gruppen fick det som FAR- fysisk aktivitet på recept.
  När jag väl köpte det hela har det varit väldigt bra för mig, har hållt på i några veckor nu och fått till en promenad nästan varje dag. Det böir en bra kontinuitet och har blivit något jag verkligen ser fram emot. Ibland blir det en mindful promenad, något vi också jobbade med på kursen. Jag skulle nog kunna springa, men väntar med det tills jag är ännu piggare och tänker att jag får ta det långsamt framåt då.
  Ja det blev en lång kommentar med mina tankar, tack för en bra podd!?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *