”Hemmahemma”

image
Havsstensfjorden och färjeleden som tar dig från fastlandet till Svanesund, Orust.

 

Jul- och nyår innebär ledighet för många men som präst innebär det ofta arbete. Så även för mig. Men jag älskar att vara präst. Så det gör inget. Men det innebär att jag inte kan vara hemmahemma på jul. Hemmahemma är på Orust, närmare bestämt Svaneund där jag har vuxit upp.

Efter gymnasiet har Stockholm, Uppsala och Vikbolandet varit hemma. Men hemmahemma är något mer. För det första har jag min mamma kvar på orten. Därför åker vi främst för att träffa henne och för att barnen ska få träffa sin mormor. Men jag har också många goda vänner kvar här i Bohuslän och Göteborg.

Därför är det alltid lite knepigt och en prekär situation: Hur mycket ska vi vara hemma hos mamma och hur mycket ska vi fara runt och träffa vänner? Det är främst för att träffa mamma vi är hemma och samtidigt är jag mån om att hålla kontakten med mina vänner. Och en till parameter med barn: Att det ska vara lite lugn och ro även hos mormor. Dom är ju liksom inte kompisar med alla folk jag drar runt dom till.

Den här gången tar vi det ganska lugnt. Hänger mest i Svanesund. Tar promenader i ett vintrigt Bohuslän. Fikar med ett par kompisar och så blir det nån tur till Göteborg.

Hur prioriterar ni när ni är hemmahemma? Ni som inte bor där ni är uppväxta…

3 kommentarer

  1. Förr prioriterade jag det väldigt mycket. Men ju äldre jag blir, ju mindre finns det kvar att besöka. Jag har iof med mina föräldrar och närmaste familj ner till Skåne, men innan morfar och farmor dog var vi uppe mycket. Nu blir det mer sällan… Och dessuom flyttade min bästa barndomsvän till Malmö för sju år sedan så henne hälsar jag ju på där nu 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *