Det här är jag – Elisabet

IMG_2355

Vem är du egentligen? Jag är 33 år, skåning i själ och hjärta (men på väg härifrån, cliff-hanger, se längre ned…). Jesus-älskare, pojk-mamma, statsvetare, engagerad, glad och lite slarvig.

DSC_0356

Du har familj vet jag ju, kan du berätta lite mer om den?Jag är gift med norra Europas finaste man – Christian Svahn och vi har Sixten 4 år, Ture snart 3 och Bo 3 mån (och katten Messi 5 år). Christian är väldigt smart, snygg och har ett så varmt vackert hjärta. Sixten gillar brandbilar och att snickra. Ture gillar att leka doktor och att showa, Bosse gillar att vända på sig. Vi som helhet gillar människor, är ganska bullriga och är extremt lite friluftsiga.

Sedan har jag dessutom föräldrar och svärföräldrar, två syskon, fyra svågrar, fem svägerskor, 13 syskonbarn, 12 kusiner och en morfar. Jag är väldigt rik!

P8228327

Ah, tre barn alltså, hur gillade du att vara gravid? Efter de två första gångerna kände jag ”jag kommer aldrig kunna sluta, jag älskar ju att vara gravid”. Det var så efterlängtat, och jag hade i princip inga krämpor. Men häromdan när jag träffade två höggravida kvinnor så kom jag på mig själv att känna att det var skönt att det inte var jag. Tredje gången var lite stånkigare och jag tycker det jobbigaste är den psykiska biten – jag blir helt som en berg och dalbana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_1991IMG_7872

Och bebistiden?När Sixten kom, var det en sån obeskrivlig upplevelse. Vi hade gått omkring i sorg i flera år och i och med förlossningen så var det som att den bara fullständigt rann av mig och förbyttes i djup glädje. Jag kunde liksom inte ens minnas hur det hade känts innan, bara timmar tidigare, för glädjen var så stor. Vi gick runt i ett rus länge länge.

Jag tycker att bebistiden är väldigt mysig. Bebisar är ju så divine, man kan bara sitta och titta på dem. Men sen blir det ju roligare hela tiden. Ture hade kolik i fyra månader och det var ganska tufft, med en 1,5 åring samtidigt. Det kan kännas lite slösigt att Sixten var softast som bebis, när han var nummer ett.

IMG_0647

Om du får välja då, vilken är din absolut bästa ålder på dina barn? Hittills alltså, de är ju inte så stora.3 månaders bebisar, som inte är så sköra längre, men fortfarande inte kräver mer än att ligga och le på en filt är ju underbara. Och 2, 5 åringar som fått fart på språket och är så lekfulla. Och 4 åringar som filosoferar och vill prata om djupa existensiella frågor. Oops! Det är ju precis åldrarna på mina barn!

Vad tänker du kring framtiden gällande dina barn? Blir det fler? Eller ser du fram emot tonåren istället? Jag kommer ha svårt att släppa tanken på en fyra. Men vi får lugna oss lite. Jag är verkligen inte sugen på att vara gravid (men hyfsat sugen på en förlossning!). Jag är själv sladdis och skulle gärna låta bli att få en sån, men sen vet jag ju mer än väl att barn inte kommer på beställning. Vi får se helt enkelt.

Så, nu ska vi prata om dig. Vad är det absolut bästa du gillar att göra, och varför? Vad jag gillar? Jag älskar att anordna och gå på fest, även om det inte blir jätteofta just nu. Jag tycker om att läsa en riktigt bra bok, jag älskar att ta ut mig fullständigt på ett träningspass, att sjunga lovsång och tillbe Jesus, att planera och styra upp saker och att se människor växa och blomma ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vem är din förebild här i livet? Och varför tror du? Jag har svårt att svara någon enstaka. Det tycker jag är en fin sak med att vara med i en församling. Man har stött på så många fina människor under åren, jag samlar på dem som en skatt i mitt hjärta. Människor att se upp till och vilja bli lik. Men mina föräldrar är förstås förebilder för mig. De har haft ett fantastiskt äktenskap, alltid varit så fina mot varandra. Jag ser också upp till mina storasyskon, det har jag alltid gjort.

Om du fick välja tre saker att berätta om dig själv, som inte är sådär uppenbart, vad skulle det vara? Hm… Tvättstugan är min oas, jag älskar att tvätta (och inte minst att sortera och lägga i högar och sortera ut fel storlekar).

Jag har utredd köttallergi, blir superdupersjuk om jag äter kött.

Jag följer Biggest loser i realtid, alltså tittar just nu på säsong 17 från USA – love it! Inte minst Bob Harper.

Vad gör du egentligen om dagarna? Och har det alltid varit det du tänkt du skulle göra?

Just nu är jag föräldraledig. Men jag är med i lagom många styrelser och ser till att ha lagom många uppdrag och engagemang så att jag inte klättrar på väggarna.

1909612_129385070712_4149_n

När och hur träffade du din drömman? Var det sådär romantiskt eller?Det var våren 2006 (10 år sen!), en varm Stockholmsvår och vi blev förälskade upp över våra öron med Tomas Andersson Wij och Håkan Hellström som soundtrack. Vi gick på två dater, och sedan bara visste vi att det var vi. Det finns en sådan orubblighet och självklarhet i vår relation, redan då, som jag är så tacksam för.

216993_5035623462_4156_n

Hur länge har ni varit gifta? 8,5 år. Vi gifte oss 18 augusti 2007. (1,5 år efter att vi blivit ihop). Vi hade ett fantastiskt roligt trädgårdsbröllop.

Vad går du i för kyrka, och, är du engagerad där på något vis? Jag är medlem i Östermalmskyrkan i Kristianstad – världens härligaste, spretigaste församling! Jag har hand om söndagsskolan ibland, leder gudstjänster ibland, predikar ibland och är ordförande i barn och ungdomsföreningen.

Vad drömmer du om ska ske i livet det här året? Ja, det här året! Det kommer bli ett händelserikt år. Vi har ju bestämt oss för att lämna Skåne och flytta till Rimforsa utanför Linköping, för att tillsammans arbeta med att undervisa på bibellinjen på Liljeholmens folkhögskola. Därför drömmer jag om gudomlig ledning och ”att allt faller på plats” med försäljning av och köp av hus, förskoleplatser – och att friden och glädjen som lett oss fram till detta beslut även får följa med på hela resan.

DSC_0291

Och till sist, vad gör du helst en fredagkväll? Jag är fullständigt tillfreds med att det de allra allra flesta fredagskvällarna blir god mat framför ’på spåret’. Men allra helst? Det skulle nog vara ett besök på simhall på seneftermiddagen med hela familjen, barnen somnar i bilen hem och därhemma sluter barnvakten upp. Vi går ut på stan och möter upp ett gäng vänner på nåt uteställe och äter smårätter och dricker nåt gott (Sedan hemma lagom till 22 så man orkar dagen efter!)

16 kommentarer

 1. Fy vad najs med trädgårsbröllop, det visste jag inte! Och, älskar dina drömska fredagskvällar, jag tror jag är benägen att hålla med där alltså… Om man nu ändå får drömma, menar jag! 🙂

 2. Underbart Bettan.

  Kommer så väl ihåg när du glädjestrålande och lite finurligt berättade att du träffat EN MAN. Så gött det var. Jag har ju inte sett er så mycket ihop men ni verkar ha en så fin relation på många sätt. Ser fram emot att lära känna Christian mer! Och fy vad skönt att det är offentligt att ni ska flytta till ”oss” – ÖSTERGÖTLAND är ju the landskap!

 3. Men åh vad spännande! Det låter som ett så perfekt upplägg för livet. Så kul att få jobba på folkhögskola tillsammans. Åh, önskar er det bästa! Vilket nytt kapitel i livet!!

 4. Roligt att läsa och vad spännande att ni flyttar till Rimforsa! Kommer bli hur bra som helst ju!
  Önskar er lycka till med flytt och allt vad det innebär.
  Kram
  /jo

 5. Men, men, nu har ju vi flyttat till Skåne. 🙂 skojar, det låter ju väldigt spännande med flytt och nytt jobb! Grattis!

 6. Uppmuntrande och underhållande berättelse. Precis det man kan behöva läsa på en blogg ? Tack för delgivningen!

 7. Så fint berättat! Många minnen…
  Vad spännande att ni flyttar norrut. 🙂
  Skulle gärna ses igen snart!

  Kram

 8. Så fint berättat! Många minnen…
  Vad spännande att ni flyttar norrut. 🙂
  Skulle gärna ses igen snart!

  Och Lycka till såklart!

  Kram

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *