Nu kör vi – the trädgårdssäsong is here!

image
1. Ta valfri kruka, korg eller fat. Men se till så att det är hål i botten. Så överflödigt vatten kan rinna ut. Fyll med jord. Värt att köpa en något bättre jord. Gärna med lecakulor. Sen är det bara att ösa på med jord.
image
2. Nu funkar ju lökväxter och dom alltid lika tåliga penséerna bäst. Lökväxter gillar jag för dom kan jag plantera ut i trädgården sen. Då har jag ju kvar dom i flera år. Tacksamt. Men om det är frost på natten måste dom täckas över eller tas in på natten! Annars kommer knopparna att dö. Mina får komma in och stå svalt vid dörren. Ett tips är också att försiktigt dela på lökarna så kan du plantera dem mer fritt i krukan.
image
3. Här är bellis och mini-påskliljor tillsammans. Kommer nog komplettera med lite björkris i helgen, så att det blir en mer fyllig plantering. Ha en fin helg!

2 kommentarer

  1. Vad härligt att du fick massa lökväxter och inte bara snittblommor (även om det också är fint förstås), för då har du ju glädje av dom väldigt länge. Hoppas ni hade ett härligt rosa kalas – Ser fram emot bilder!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *