Bilderna och åren som går

Åh, kompisar – jag hoppas att jag inte gör er stressade eller ger er ångest av det här inlägget!

Det är en svår balansgång. Jag skulle bara vilja inspirera lite till att ta hand om alla era fina bilder. Men det kan ni ju göra när ni blir pensionärer också!

DSC_0585

Siste mars är nämligen min deadline för att få förra årets fotobok färdig. Det tar några kvällars intensivt pillande att få till en bok – men det är ju såå värt det.

DSC_0591

Jag började 2011, ambitionen har varit att även jobba sig bakåt, men dit har jag ännu inte kommit… När jag ännu inte gjort det på fem år börjar jag fundera över att göra en samlingsbok, typ ”Örebrotiden” istället.

DSC_0589

Jag har valt att göra en ren fotobok, utan text, för att det känns just rent och snyggt. Jag köper mina böcker från blurb, för att jag hört att det ska vara kompatibelt med mac. Och det funkar helt ok, jag är inte så bevandrad i olika sådana program. Lite väl dyrt kanske (men det brukar bli nästan 100 sidor, jag kan inte hålla mig).

DSC_0590

Däremot inleds varje bok med några få meningar om året i fråga. Jag tycker det är en så härlig och speciell känsla att summera ett helt år med några så få väl valda ord.

4 kommentarer

  1. Både lätt stressande och inspirerande!!
    Jag gjorde en över Joels första år. Märtas sån bok kommer nog inte bli lika tjock stackarn. Årsböcker är ju himla bra. Kanske får till det framöver.
    Siktar på att göra något från bröllopet också, men det kanske bara är enklare att välja ut bilder så här sju år senare…

  2. Nej vad kul! Jag har faktiskt kört ”analogt”, låter ju väldigt märkligt att säga så, men jag har alltså klistrat in bilderna i ett album, like the good old days.
    Men SÅÅÅÅ mycket bilder som inte ryms där. Jag måste verkligen kolla in detta! Blir riktigt inspirerad till att göra fler album… Tack E!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *