#Måbragrejerfrånmittlivjustnu

Här kommer några må-bra-grejer från mitt liv just nu (trumvirvel):

  1. Senaste numret av MAMA

mamaDenna tidning började jag läsa innan jag fick barn. Tycker den lyckas med konsten att förena bra intervjuer med mode och familjeprylar på ett riktigt bra sätt. Är trogen prenumerant sedan några år. Plöjer tidningen från pärm till pärm. Denna gång gillar jag starkt alla ”power-mamas”. dvs mammor som är med och påverkar grejer i Sverige och världen. Typ politiker, författare, VD:s, modeskapare mm. Kvinnan som pryder omslaget heter Ebba Busch Thor (kd:s partiledare). Jag tycker att Ebba, Annie Lööf (Centerns partiledare) och Birgitta Ohlsson (riksdagsledamot) m.fl. är så coola och modiga.  Att vara politiker är ett riktigt utsatt yrke och att vara mamma är ett stort uppdrag i livet. Men dom visar att det går att vara politiker och småbarnsmorsa. Ingen tycker det är konstigt att Gustav Fridolin har en bebis hemma – så varför är det då konstigt att Ebbas bebis är hemma när hon går till jobbet?

 

2.  Att läsa för Liv på kvällarna.

Asså det är så härligt att få börja läsa böcker med lite mer text. ”MIMG_8414ax balja” i alla ära men det är ju ändå roligare att läsa en bok som jag själv uppskattar. Typ den gamla klassikern: ”Kalle och chokladfabriken” av Roald Dahl. Underhållande, rolig och spännande. Varje kväll läser vi minst två kapitel och det är så roligt att se hur Liv lyssnar och lever sig in i berättelsen. Underbart och mysigt också att få den stunden tillsammans på dan som bara är våran. Ingen lillasyster som stör utan bara vi två. Läsning asså, en bra grej.

3.  Ut å springa!

 

IMG_8417

Nu har jag tvingat mig igenom de första tre veckorna av säsongen. Ut, kom igen på med skorna! Och nu längtar jag efter att ge mig ut och kicka igång endorfinet. Så gött. Jag har i 30 år av mitt liv trott att löpning INTE är något för mig. Segt och meningslöst utan glädje.  Visst har jag sprungit lite på måfå i min ungdom. Men då var fokus att gå ner i vikt och vara snygg, inte att må bra. Jag känner mig stolt, stark och snygg när jag springer för att hjärnan skickar må-bra-grejer i kroppen när jag rör på mig. Men jag äger ingen våg och använder inget måttband. Jag springer för att må bra, kort och gott. Mitt tips på en enkel och bra komma-igång-kurs är löparskolan på sidan Alla kan träna. Där finns ett enkelt upplägg för dig som vill komma upp i 5 kilometer på 6 veckor skapat av trebarnsmorsan Ida som gick från soffpotatis till riktig träningsjunkie! http://allakantrana.se/lopcoach/loparskola/loparskola-sexveckors/

 

 

4. ”Berg och Meltzer på Hawaii”

Första säsongen med dessa fantastiska människor hette ”Berg och Meltzer i Amerika” (finns fortfarande kvar på D-play.se) gick våren 2015 på kanal 5. Då hade Christine Meltzer precis avslutat sin behandling för bröstcancer och bestämde att tillsammans med Carina Berg ge sig ut på en roadtrip i USA. Det var som om det var en resa för att fira livet och allt underbart som livet har att ge och ett långfinger åt sjukdom och död. Vilken himla drömresa liksom!? Roadtrip med en kompis. Dom var två vänner  ( + ett filmteam) som gör helt sjuka grejer,  typ som att simma med en MerMan, dvs en man som är utklädd till sjöjungfru… Ja, ni förstår. Inte helt vardagliga grejer. Men asså det finns inget program som jag fnissar, skrattar och garvar så mycket till som detta. Och samtidigt pratar de om jätteviktiga saker som livet, döden, sjukdom, rädsla, sorg och smärta. Det blir så bra i kombination med allt garv, ja det blir äkta. I torsdags gick första avsnittet, nu är dom alltså på Hawaii och äter fiskögon och tjurtestiklar, bara en sån sak liksom?! Det kan du ju bara inte missa!

 

 

5. Halleluja för att Hallelujamorsorna ska träffas IRL imorgon!!!

Typ hur kul som helst. Vi ska spåna. utvärdera, fika, be, prata, äta och tänka framåt. Tror jag i alla fall att vi ska göra!? Bettan är ju chef för gruppen, hon kanske har tänkt nåt annat… Ska bli särskilt kul å träffa Filippa som jag aldrig förut har träffat (förutom på Skype). Vi är ju liksom ”blindatade” av Elisabet som tyckte att vi passade in att skriva ihop med henne… Så egentligen känner jag inte Filippa mer än vad många av läsare göra dvs. via hennes inlägg. Jag har bara en liten farhåga: Tänk om hon har så mkt rosa grejer hemma att jag måste gå ut? Jag är nämligen inte så förtjust i rosa… Äsch, nog kan jag stå ut med rosa pryttlar en dygn bara jag får hänga med dessa sköna ladies – Skåne i vårskrud, here I come! (Ska bara predika lite först….) Bjussar därför på denna gamla godbit från 90-talet – som en liten lördagspepp till alla goa bloggläsare – Sing Halleluja! // Jennie

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *