Måndagstips – musikspecial

Nu är bästa musiktiden på året! Det släpps så mycket bra låtar och de känns spännande och fräscha (även om jag vet att vi kommer kräkas på dem i slutet av augusti).

Jag gillar att hålla koll på ny musik. Bästa sättet att göra det är att lyssna på Digilistan på p3, alltså veckans 30 mest nedladdade låtar.

Den kanske mest uppenbara sommarplågan (som jag fortfarande älskar) är Justin Timberlakes hit Can’t stop the feeling, med en härlig och livsbejakande video;

Efter att ha lyssnat in denna låt ett hundratals gånger har jag fått lite dejavúkänsla. Visst har jag hört det här förut? Inte melodislingan i sig, men en extremt glad och (återigen) livsbejakande låt såhär i slutet av maj. Aha! En ny tradition. En superglad amerikansk kille med glad-dans. Förra årets är ju den här:

Och även om nästa låt släpptes på vintern så tycker jag att den kvalar in i samma genre. Jag hoppas det är en tradition som fortsätter. Även om en tjej kan få axla ansvaret nästa år.

Jag har även gjort en lista med bara nya sommarlåtar som ni gärna får använda. Perfekt för lite dans i vardagsrummet eller för 5km.

Och så veckans lovsång förstås!

 

Ta hand om er och njuuuuut av sommaren (obs ironiskt!)
/Elisabet

2 kommentarer

  1. Alltså, så gött att vi är olika! Jag har noll koll på ny musik o liksom undrar hur man gör för att hålla sig uppdaterad. Bra med digilistan. Och ännu bättre med din lista, skulle jag tro utan att ha öppnat den ännu…

    Jag har ofta tyst omkring mig (eller nej, jag har ofta Joel omkring mig och hans liv är en musikal) men nu till sommaren blir man ju pepp o jag har föreslagit att fixa högtalare till uteplatsen!

    1. Haha, ja skönt att alla är olika! Jag ”använder” mest musik till att hålla ångan uppe – till träning eller hushållsarbete =)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *