Dagens semestertips

Detta med semester alltså. Det är ju underbart att få bo i ett land där en får flera veckors betald semester. Det är verkligen ingen självklarhet. Ett rent privilegium. Vi, maken och jag, har dessutom förmånen att ha semester tillsammans i fyra och en halv vecka. Vi har inga storslagna planer, utan ser mest fram emot små dagsutflykter.

Vår familj är hyfsat välmående för att vara en småbarnsfamilj. Småbarnsåren är en av de mest intensiva perioderna under ett äktenskap. Det är ett faktum. Men vi tycker fortfarande om att göra saker ihop och hänga med varann.

Även om vi inte har några stora konflikter eller kriser är det väldigt intensivt att vara tillsammans med familjen under fyra och en halv veckas tid. Det är fantastiskt att vi får vara tillsammans som familj men samtidigt är vi inte vana att alltid vara tillsammans. Vi har en femåring och en tvååring, dom är underbara. Men dom kräver en hel del, precis så som barn ska göra. Det är helt naturligt småbarnsliv. Därför kan det bli så att tålamodet och orken ibland tar slut.

Så mitt tips idag är att låta din partner och tillåta dig själv att ta lite egen tid. Det kan räcka med 20 min för att göra det som ger dig lite ny kraft och ork; cykla, läs en bok, be, vila, lyssna på en pod, lös korsord, drick kaffe eller lägg  dig raklång på gräsmattan.

Igår kväll fick jag cykla en timme i kvällssol. Ljuvligt.

13624849_10154328892009740_137438125_n
Vyn från cykelsadeln.

 

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *