Måndagstips

Hej igen!  Jag vet inte hur många bloggar ni följer, jag följer en hel del och det är verkligen stiltje i bloggvärlden såhär års. Inläggen kommer inte lika ofta, och de är lite sömnigare än vanligt. Inte lika många ”stå på barrikaderna – inlägg”.

Vi ska försöka hålla ångan uppe och köra på här på hallelujamorsorna. Men ni får ha lite nåd med oss! Ibland blir det sömnigt och ibland blir det trött. Men ibland blir det ju briljant också, så det är värt att läsa på!

Lite måndagstips ska jag väl iallafall kunna bjuda på. Nu när flytten är överstökad och allt.

Bok Kanske kommer ni ihåg att jag skulle ge den här sommaren till Vibeke Olsson? Läsmässigt alltså. Det blir väl inte supermycket läst här men några böcker har jag hunnit med och jag råkade hamna i några av Vibekes tidiga verk. På åttitalet skrev hon några böcker som utspelar sig bland slavar i Romarriket. Och om en kvinna som blir kristen i denna tid. Det är fantastiskt fina porträtt och en intressant tid att läsa om. Första boken i serien heter Hedningarnas förgård och rekommenderas varmt.

Träning Alltså!! Igår genomförde jag mitt första hinderbanelopp. Ett sånt där toughest, där man springer några kilometer genom hinder och vatten och lera. Det var så fantastiskt roligt! Min blivande kollega Kristin Zetterlund tog med mig och det var bästa teambuildingen. Jag klarade förstås inte sånna där armgångshinder, men det gjorde inget, man fick göra ett straff (typ armhävningar) och sen fortsätta. Våga göra nåt sånt här, superkul!

(foto: Jesper Gronnemark)

DSC_0211

Fotograf Det kan ju verka lite pricy och exklusivt, men vad det är så värt det att fotograferas lite uppstyrt. Vi anlitade en tjej jag känner genom kyrkan och hon är såå duktig. Fick barnen att helt glömma bort kameran och vi har fått en serie underbara bilder. Sånt där som det är lätt att det liksom aldrig blir av, men gört. Det måste ju inte vara en professionell fotograf utan någon med känsla bara. Vår grymma fotograf heter Lovisa Göransson (hon har en sida på facebook som heter ”fotograf Lovisa Göransson” om ni vill se mer av vad hon gjort!)

Jag har tyvärr inga nya sånger på lut, så vi får avvakta höstkvällarna lite för det.

/Elisabet

7 kommentarer

  1. Vad kul det där med terränglöpning. Måste se om jag kan hitta någon terräng här i Skåne 😉 Alltså Elisabet, du borde visa oss hur ni bor nu!!! Jag slår vad om att alla som läser är riktigt nyfiken på ett sånt inlägg 😀

      1. Åh. Här har jag gptt hela dagen o trott att det är torsdag! Ser med andra ord fram emot att se lite bilder!

  2. Gött att du kommit igång med Vibekes böcker! Dom är så bra.

    I en stunds entusiasm har jag sagt till några Gbg-vänner att jag vill joina deras lag till toughest i GBG… Känns superläskigt ju. Men samtidigt så gött att klara av en sån galen grej liksom…

    1. Det är ju hur roligt som helst att du också ska springa ett sådant lopp!! Jag var också hur nervös som helst, men det var en väldigt positiv och tillåtande atmosfär på loppet, som att folk tyckte det var skönt med oss som inte var super-fit, att vi också var med.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *