Novemberpepp: vänner för livet

Det här är våra vänner Gunbjörg och Olof. Gunbjörg, eller Gb som vi kallar henne, flyttade hit till Landskrona när jag var 15. Hon var 25 år och hängde på den tiden en del med min mor. På så sätt lärde jag känna henne.

Nu för tiden är hon en av mina närmaste vänner, trots våra 10 år emellan. Våra barn är bästisar också, kanske påverkar det. Men vi trivs ihop, vi är lika och GB har liksom alltid fått vara någon slags extrastorasyster för mig. Det är skönt det. Jag får liksom lov att vara liten i hennes sällskap, samtidigt som jag också är vuxen. Det låter konstigt kanske.

Vi har också bestämt att det inte ska vara svårt att ses. Vi jobbar och lever våra liv, men måndagar är dagen då vi alltid ses. Det är så skönt och befriande ha det så! Vi bara insåg att vi båda har det rätt trist med livet sådär, varför inte hjälpas åt istället? Mat ska ändå lagas, läxor läsas och så härligt att få träffa en annan vis vuxen också. Vi hjälper också varandra att hämta barn från skola och föris när någon måste jobba över eller det kör ihop sig.

Mitt bästa novemberpepptips idag är att hitta någon som Gunbjörg. En fantastisk person som ställer upp, lyssnar, peppar och som förstår. Och som det dessutom är himla skönt och avslappnande att träffa.

Bonusen i hela det här kalaset är att våra makar också umgås själva. Det är inte alltid det händer, att man lyckas pricka in både man och kvinna i förhållandet.

All kärlek går idag till er, Gunbjörg och Olof! Utan er hade vår vardag ibland kollapsat. Kram och kärlek!

/Filippa 

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *