Nu är det tid för lov, det vill jag lova

IMG_2521

Det är lördag. Och de här är starten på vårt nya liv här hemma, förstår ni. Emanuel, min make, han bytte jobb i mitten på januari för att vi inte riktigt pallade med det andra jobbet för att få familjen att gå ihop. Eller livet, alltså.

Så vi hittade med vänners hjälp ett nytt, som innebär att vi, ja, vi får säkert in mindre pengar, men ja, vi får såååå mycket tid! Halleluja för det. För vi båda är hemmagrisar som hellre har tid och lite pengar. Japp, så har vi ju alltid levt tillsammans.
Så, lördag alltså. 18 februari 2017. Vi har sportlov tillsammans. Ja, det är det som är vårt nya liv. Att vi kommer ha lov och ledigt ihop! I somras hade vi inte ens en vecka hemma tillsammans, kan ni förstå hur längesen det var? Det här är underbart!
Vi skulle egentligen åkt norrut tänkte vi, nu när vi äntligen var lediga ihop. Men orken tryter något enormt, speciellt på mig, så vi är hemma. Pysslar och donar, träffar vänner, fikar och second handlar såklart.
Men idag, ja idag har vi en fantastisk vän som erbjöd sig att hänga med våra barn ett par timmar på dagen. Det innebar att vi fick fri tid tillsammans och vad skulle vi hitta på? Vi båda, rätt slut, och det kändes inte kul att åka iväg till Malmö som vi ofta gör när vi får ledigt ihop. Vi är för trötta och då blir det bara tråkigt.
Så vi bestämde oss för att inta badhusets relaxavdelning eller om det kallas spaavdelning. Där får vi tillgång till en bubbelpool och några solstolar så vi tänkte väl bubbla någon timme tillsammans och sedan ligga och läsa lite. Efter det cyklar vi ner till stan och äter något lunchigt ihop. Det kändes som ett vinnande koncept för två slitna själar som kanske mer än någonsin behöver får lite tid själva.
Det känns fint detta. Lov. Oh vad jag ska sova. Och tänka bara lite grann på jobbet, inte alls mycket. Njuta av långa frukostar och förhoppningsvis en massa solstrålar i ansiktet. Och hoppas att min magkatarr kan lägga sig lite, det vore skönt. Men nu; vila, njuta, umgås och sova!

Tack Herman för att du ger oss den bästa gåvan – barnvaktning! 

/Filippa

5 kommentarer

  1. Så sant det här med ”hellre tid än pengar”. Vi är bra på det men jag tror vi kan vi bättre! Har vi någon chans att få boka in er på ett inspirations-tillfälle? 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *