Åh nej, påsklov…

Även om alla vi hallelujamorsor har hyfsat jämngamla barn så är vi ändå i lite olika faser. Jag fick ju den där trean, ganska tätt inpå de andra två och håller därför fortfarande på med grejer som att kladda med välling mitt i natten, lägga ner pallar och stolar och annat som gör att det går att klättra upp på bord och torka av små händer som gärna vill pilla ner i bajsblöjan.

Därför hajade jag till när Filippa beskriver påsklovet med ordet ”skönt”. För hej! Jag är också lärare och har också lov. Men vet ni.  Lov för oss just nu… Pust. Jobbet är ett vilohem i jämförelse.

IMG_0345

Vi är inne på dag tre. Tre barn hemma. Alla med olika önskemål och behov. Två vuxna med ett egentligt behov – vila. Men hyfsat rutinerade som småbarnsföräldrar därför har de inte ens tänkt tanken att det kan bli tal om vila, istället har de lite för hög ambitionsnivå vad det gäller vad som ska bli gjort i hem och trädgård (inte särskilt rutinerat i och för sig).

Så vi är alltså inne på dag tre. Gnällighetsgraden har ökat från hyfsad till rejält. Det iskalla ”vårvädret” har gjort att alla helst varit inne och helst legat i en brottningshög med sin överskottsenergi. Föräldrarnas besvikelse över allt som inte blir gjort har vänts i – vi blir glada bara morgondagen är bättre än idag.

Det är onsdagkväll och vi pustar ut efter avklarad läggning med chips och cola och en tveksam komedi. Imorgon ska ribban höjas. Inte på ambitionsnivån, den har vi lagt ner. Trädgården får vänta. Imorgon blir det inplanerade lekdater och småturer med bilen. Allt som bryter inomhustristessen och syskonbråken.

 

3 kommentarer

  1. Haha åh. Jag förstår er verkligen! Jag har ju också varit där 🙂 Det är verkligen ENORM skillnad att ha sin minsta person i hemmet på fem år gammal och den äldre på sju. Dessutom är det vår sjuåring som alltid varit (och är) den mest energiska och femåringen som tycker det är trevligt att sitta ner och pärla eller pyssla låååånga stunder. Och så roar de sig extremt bra tillsammans…
    Men, hang in there, eller vad man ska säga. Om några år har ni sånna där ljuvliga lov där du ligger i soffan och läser och barnen är på egna lekdejter ute i byn och du undrar när i hela friden de ska komma hem. Tror jag i alla fall. Det kan ju vara fint att tänka så ibland i alla fall. 🙂 Och du, snart börjar jobbet igen! 😉

  2. Igenkänning fast vi bara har två barn. Vardagar flyter ofta på lättare än lediga dagar särskilt många lediga dagar i sträck.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *