Oreda

IMG_3332

Vad härligt med en sån här klämdag vi fick idag! Helgen har varit späckad med bröllop och gudstjänst och därför var det perfekt med en extradag att måsla omkring och småstäda hemma.

Hur gör ni för att hålla vettig ordning i barnens rum och på deras skrivbord?? Detta är ett mysterium för mig. En sak när barnen gör en lek tydligt avgränsat som de efteråt städar upp efter. Men mina barn går och småpysslar hela tiden. Jag behöver era bästa tips för ordning kring pyssel – utan att kväva kreativiteten. Hit me!

6 kommentarer

  1. Hm, funderar också mycket över det. Jag gillar ordning och reda men vill, precis som du skriver, inte kväva barnens kreativitet. Det jag själv tycker är mest jobbigt är när det är smårörigt typ överallt, då tycker jag det är bättre att det är rejält rörigt på något ställe. Kanske kan man ha en plats/bord/skrivbord någonstans i hemmet där pysslet kan ligga hur som helst. Jobbigt när man måste plocka undan hela tiden för att man behöver ytan till annat. Och så kanske man kan plocka iordning och strukturera där typ varje kväll, eller varannan eller mer sällan beroende på vad som passar. Eller låta det vara rörigt tills barnen själva tycker det är jobbigt för att de inte hittar vad de letar efter, och kanske känner sig motiverade att vara med och strukturera. Massa genomskinliga burkar (typ syltburkar o sånt) är ju en hit var att sortera grovt bland alla grejer.

  2. Ellen älskar att pyssla och har ett stort skrivbord på hennes rum. Jag har köpt fina kaffemuggar på systrarna grene där pysselmaterial förvaras. De är billiga och man får många ! Satsa på kvalitetspennor, typ berol, istället för tusen dåliga som tar massa plats. Sen behövs mycket plats i nån slags osynlig låda för att förvara färdigt pyssel en för ofärdigt och så en hylla på väggen där man kan ha utställning.( hyllan är fortfarande på önskestadiet hos oss.) Sen behövs en stor papperskorg direkt nedanför skrivbordet där man kan ösa ner allt skräp snabbt… Typ så.

  3. Jag själv hade ett 1×2 m stort bord där jag hade allt mitt pyssel när jag var i den åldern. Med diverse olika burkar och pyttsar till allt möjligt. Jag hade alltid kaos med storstädade kanske någon gång i månaden. Då blev allt organiserat i högar och sina faktiska burkar. Men som sagt. Köp en STOR papperskorg med typ sopsäck i. Mycket bra!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *