Vifta med röda flaggan

När vi skapade hallelujamorsorna var vi ute efter att fylla ett hål vi saknade på blogghimlen. De bloggar vi följde var ofta antingen superytliga eller supertunga. Vi ryms ju i bägge! Vi ville skapa ett rum för samtal om smått och stort, ytligt och djupt.

Det vi inte ville att det skulle bli var en moraliserande plattform med klassiskt ”kristna” ämnen. Idag ska jag ge mig in i en sån zon och hoppas jag klarar det utan att framstå som Trump.

Jag vill lyfta en sak som skavt i mig ända sedan senaste mama-tidningen kom ut. Läser ni den? Har ni sett en rubrik som sticker ut? Jag tänkte skriva några ord om artikeln ”Att ha flera sexpartners har gjort småbarnsåren enklare”

Och vet ni. Jag står inte uppe på ett berg av självrättfärdighet och ropar ut: Hallå! Är ni dumma i huvudet? Vart ska det här sluta? 

Jag har snarare ramlat ihop i en hög av tårar och försöker förstå hur jag ska göra? Jag ser att det under min livstid byggts upp en motorväg som går rätt ner i skiten och jag vill på något sätt vifta med varningsflagor utan att för den skulle döma ut hela min generation.

Jag försöker ”gå in i ” en sådan här text och dekontextualisera mina glasögon. Hur skulle jag uppfatta artikeln utan min kristna världsbild? Och vet ni? Det låter ganska vettigt. Det kittlar till och med till. Tänk att bejaka sin sexualitet fullt ut va? Få gå utanför sitt vardagsslit med ”teambuilding – t-shirts”, bristande lust och trötta, halvhjärtade samlag.

Även om många nog skulle dra sig för att bejaka den livsstil som presenteras i artikeln fullt ut så tror jag att många tycker att det låter rimligt.. Why not liksom? Skadar det ingen så varför inte? Kör på bara.

Det är nu jag faller ner på knä, storgråter och försöker vinka med mina varningflaggor. Hur förmedlar jag att DET HÄR ÄR EN STOR OCH FET LÖGN?? Jag vill med allt jag är stämma in i ropet INGENTING blir lättare och FRAMFÖRALLT inte småbarnsåren med flera sexpartners.

Och det är inte utifrån någon moralisk renlighetsnorm jag säger så. Jag vill inte ”tvätta min generation ren” och ha ett samhälle med perfekta kärnfamiljer.

Det är bara av omsorg jag vill varna er. I kärlek till min generation. Älskade, underbara åttitalister. Tro mig, ingenting blir lättare av att blanda in fler i sexlivet.

Jag ser bara ett slut på denna upphetsande saga. Sårade människor. Sårade vuxna. Sårade barn. Punkt.

11 kommentarer

  1. Så sant ! Bra att du tar upp det! Blir bara en hög sårade människor kvar om man lyssnar på detta…
    ❤️

  2. Sant. Blev också väldigt illa berörd av artikeln. Jag satt bara och försökte se framför mig hur den här frukostscenen skulle se ut om det kommer en till ”kompis” till frukosten. Om det är nån gång jag får tillskriva mig titeln moraltant så blir det här. Detta kan aldrig sluta väl.

    Bra att du skrev om detta Bettan!!

  3. Bra skrivet! Jag tänker på den svenska spelfilmen ”Tillsammans”. Skådeplats: ett 70-talskollektiv. ”Fri kärlek” förespråkas, men när en kvinna, med sin mans tillåtelse, löper linan ut brister mannen och relationen.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *