Låt mig missa massor och ge mig boktips

Jag har förstått att människor kan reta sig hesa på oss 80-talister. Ja, er 90-talister också för den delen. Vi som är födda i mitten eller slutet av 80-talet är ju uppväxta med det här heta fenomenet ”internet”. Det innebär att jag själv suttit och surfat på en dator från ungefär 10 års ålder. Absolut inte som dagens ungdom gör, men visst fanns den stora världen där. Vi hade coola mailadresser som foxygirl@yahoo.com eller som min bästis mailadress: marie_vet_inte_va_pimpinett_e@hotmail.com och sedan höll hon för öronen när någon ville berätta det för henne. Jag vet inte om hon vet än?
Vi är en generation med information i överflöd, en generation med ett flöde som aldrig tar slut, ett folk som vet precis hur något ska göras eftersom vi googlar fram det på en halv sekund, vi missar absolut ingenting. Inte het blogg, ett fett insta-konto, en väns reflektioner på facebook, några nya spännande pins på pinterest, nyheterna på diverse nyhetssajter – för det räcker inte med en – och dessutom går det att uppdatera sig många gånger om dagen!

Jag inser att jag nu tänker ta några steg tillbaka och missa saker. Jag måste sluta vara rädd för att missa något. Denna insikt har kommit under den senaste månaden, då jag för första gången på 10 år läst lite böcker. Jag har lagt mig i soffan och börjat läsa istället för att börja surfa på absolut ingenting, eller för all del, något men som egentligen hade kunnat vänta. Jag läste ut två böcker jag läste för tio år sedan och kände sådan lycka att jag lyckades ta mig igenom dem. Nej, som ni hör är jag inte en läsande typ, jag har alltid haft väldigt, väldigt svårt att sätta mig ner och läsa. Och det har ju givetvis inte alltid haft med internetuppkopplingen att göra. Jag har alltid varit rädd att missa något roligare någonstans och varit liiiite för rastlös. Genom åren har jag fått tvinga mig själv att verkligen sätta mig ner och läsa. Och nu känner jag att jag hittat ett flow och det känns SÅ skönt!

Jag har också bestämt att det är okej att en bok är dålig, att jag inte heller missar något om jag inte läser en bra just nu. Därför ska JAG nu ge er lite boktips! Spännande va? Det är första gången någonsin och kanske sista. Men here goes;

big-little-lies ladda ned

Nu håller jag på med ”Tre önskningar” av Liane Moriarty. Den är ganska dålig faktiskt (haha). Men jag har alltså bestämt att läsa ut den ändå. Den andra boken där ”Big little lies”, den har jag tänkt köpa i sommarpresent till mig själv! Jag köper aldrig böcker men nu tänkte jag ge mig själv en eftersom jag faktiskt (!) läser! Men den här författaren har ett lugnt, harmoniskt språk och lite knasiga historier känns det som.

storlek-37-en-roman vaninnan_53c52a19ddf2b3211ca978c4

Dessa två var de jag läste för tio år sedan och så nu igen. Så himla kul! De är egentligen ganska dåligt skrivna men det är också lite befriande känner jag. Otroligt mycket chic lit över detta men det är absolut bladvändare.

Så nu undrar jag, har ni några boktips till mig? Jag som tycker det är lite kämpigt att komma igång men gärna ändå läser. Jag önskar mig mest chic lit nu faktiskt, jag vill inte läsa tyngre grejer eller sanna grejer, jag blir bara nedstämd. Mitt syfte med läsningen denna sommar är att slappna av djupt och bara dra igenom flera historier, ingen utbildning hehe.

/Filippa

10 kommentarer

  1. Jojo Moyes skriver bra böcker. Läste senast ”Toner i natten” och tidigare ”Livet efter dig” och ”Arvet efter dig” hälsar Elisabeth

  2. Emma Hambergs serie Rosengädda är väldigt mysig och ”feel good” och det är så bra när det finns fler böcker så att man kan läsa vidare när en bok tar slut. Tror det finns tre delar och en fjärde som ges ut snart ?

  3. Jag vet inte om dessa kvalar in på chic lit men Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gevalda och Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Tunga, lätta, glada, ledsna, djupa och lättlästa!

  4. Hej.
    Jag gillar lättsamma böcker och tycker Lucy Dillon är en väldigt bra författare.
    Vill du hellre ha svensk författare rekommenderar jag Karin Brunk Holmqvist.
    Trevlig läsning ?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *