Sommarlistan

Idag jobbar jag min näst sista dag?! Sedan väntar sommarlov och ledighet och jag tänker att en lista kan vara på sin plats. Jag lånar listan av Elsa Billgren.
Ska du åka någonstans?

Jag ska faktiskt fjällvandra för första gången i livet! Det känns så spännande och jag hoppas bli biten för livet. Men jag vet inte så mycket detaljer, typ vart vi ska, det är min vän KP som styr upp allting. Hon är ingen dator-tjej utan har brevat (!) brev till mig med typ packlista och så.Sedan ska vi åka till Danmark med Christians familj, de har hyrt en stuga utanför Århus. Och på vägen hem ska vi semestra (!) i Skåne.

Hur länge ska du vara ledig?
Egentligen har jag ett maffigt 7-veckors lov – det känns hur lyxigt som helst!! Men sedan har jag tackat ja till lite ”åtaganden” i augusti, jag ska hålla seminarium på scoutlägret Jump och hålla i lite trådar på festivalen frizon, så jag räknar min ledighet snarare till 5 veckor. Men så lång semester har jag typ aldrig haft så det känns ändå superlänge.

Vad vill du verkligen hinna med?
Det är egentligen inget jag vill ”hinna med”. Jag hoppas att vi som familj landar i bra rutiner och att barnen är harmoniska. Jag hoppas på att äta och dricka mycket gott, läsa mycket och röra på mig mycket.

IMG_1145IMG_5420IMG_7356

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
En hel del supersvettiga stunder med tre kaosiga, trötta barn och två tjuriga vuxna blir det säkert.

Vad kan gå fel?
Allt kan väl alltid gå fel. Men en sak som ofta blir fel på sommaren är att det kör ihop sig och att det inte blir så lugna stunder utan att det blir väldigt socialt intensivt och lite stressigt. Det är alltid en utmaning att inte planera in för mycket tycker jag.

Vem kommer du vara mest med?
Christian, Sixten, Ture och Bo – förstås!

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Mat och bensin.

Vad kommer du köpa inför sommaren?
Jag försöker låna ihop allt till fjällvandringen men jag kommer kanske köpa ett underställ och några ullstrumpor. Jag brukar alltid bli sugen på att köpa nya barnkläder såhär års, men i år har jag lyckats hålla mig och tänker att jag ska avvakta till skol-och förskolestarten i augusti att ”unna” mig lite.

 

DSC_0002.NEFIMG_1306IMG_7354

Kommer du bli brun?
Jag har nästan blivit brunare sen jag fick barn. En är ju ute hela tiden. Så det hoppas jag. Fast kanske inte på hela kroppen, jag springer inte runt så mycket i bikini menar jag. Men linne och shorts -brun.

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
Softa ner! Det är ingenting du måste göra.

Vad kommer du äta?
Jag blir alltid sugen på salt på sommaren. Chips funkar till alla måltider! Grillade grönsaker, röror, skaldjur och frukt och bär.

Vad kommer du dricka?
Jag bli alltid sugen på kolsyrat när det är varmt

DSC_0612IMG_0807IMG_1952

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Jag har målet att inte ”tvångsträna” utan att hitta rörelseglädjen. Men samtidigt röra på mig mycket, med utgångspunkten att jag rör på mig för att det är roligt och för att jag vill vara stark och snabb och inte för att jag vill hetsa tider eller bli smalare.

Jag kommer bli bättre på att säga nej till skärm. Jag tänker mig att juli ska vara så skärmfri som möjligt. En film en regnig dag kanske, men inte det ständiga blippandet.

Vad kommer du ha på dig?
Svalt och pösigt. Inget som klämmer eller sitter åt. Mycket keps.

Hur kommer du att göra dig illa?
Några fästingar och skrapsår hoppas jag det räcker med.

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att jag och Christian ska vara lediga tillsammans i många veckor. Det har nog inte hänt sedan vi blev ihop! I sommar har vi dessutom varit gifta i 10 år så det ska vi göra något festligt med men vi har inte bestämt nivå ännu, vi måste räkna lite på vår budget.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?
Jag hoppas jag kommer att tänka – vilken varm och skön sommar det varit! Nu längtar jag efter fasta rutiner och höstiga vindar.

2 kommentarer

  1. så härliga bilder.
    Asså det är med harmoniska barn.. det är inte många saker som kan toppa det!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *